Skip to main content

Σπαρτιάτες: Πόλεμος δηλώσεων μετά την ανεξαρτητοποίηση του Χ. Κατσιβαρδά

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Αβάσιμες οι κατηγορίες» - Σήμερα επρόκειτο να εξεταστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, υποστηρίζουν οι «Σπαρτιάτες»

Στην αντεπίθεση κατά του Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε σήμερα με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, πέρασαν οι «Σπαρτιάτες», απαντώντας στις βολές του βουλευτή της Β1′ εκλογικής περιφέρειας του Βορείου Τομέα Αθηνών.

Σε ανακοίνωσή τους οι Σπαρτιάτες αναφέρουν μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Κατσιβαρδάς είχε κληθεί για σήμερα, Πέμπτη από την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, η οποία ματαιώθηκε μετά την ανεξαρτητοποίησή του.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρονται τα εξής: «Περί της δηλώσεως ανεξαρτητοποιήσεως του βουλευτού Β1′ εκλογικής περιφέρειας του Βορείου Τομέα Αθηνών, Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, τους προσβλητικούς λόγους και τις αβάσιμες κατηγορίες του, ενημερώνουμε ότι προφανώς του διέφυγε η αναφορά της διαδικασίας εξετάσεώς του σήμερα Πέμπτη 25η Ιανουαρίου 2024, στις 13:00, από την Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία μεριμνά για την τήρηση του καταστατικού και τη συμμόρφωση των μελών με τις αρχές του πολιτικού κόμματος “Σπαρτιάτες”. Με την ανεξαρτητοποίησή του αυτή, όπως είναι αυτονόητο, ματαιώθηκε και η παρουσία του ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Επίσης, του υπενθυμίζουμε ότι οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 διεξήχθησαν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής με δεσμευμένο συνδυασμό (λίστα) και όχι με σταυρό προτίμησης. Συνεπώς εκλέχθηκε ως μοναδικός υποψήφιος βουλευτής μας στη Β1′ εκλογική περιφέρεια του Βορείου Τομέα Αθηνών και αστόχως κάνει μνεία στη δήλωσή του για “ψηφοφόρους του” και “ατομικές ψήφους προτιμήσεως”, δεδομένου ότι οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν με το σύστημα της λίστας».

Σε δηλώσεις του νωρίτερα από το περιστύλιο της Βουλής ο Χ. Κατσιβαρδάς εξαπέλυσε πυρά κατά της ηγεσίας του κόμματος, τονίζοντας ότι πλέον δεν μπορεί να συνυπάρξει με έναν «ιταμό συκοφάντη». Προαναγγέλλει δε ότι θα προβεί στις «δέουσες νομικές ενέργειες ώστε ο εν λόγω συκοφάντης να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης»

«Πλέον στο κόμμα Σπαρτιάτες ασφυκτιώ και καθίσταται απολύτως βέβαιο ότι δεν μπορώ να συνυπάρξω με έναν ιταμό συκοφάντη και με έναν βέβηλο και μιαρό καθ΄έξην ψευδολόγο, ο οποίος δεν ενδοίασε ενώπιον του Αρείου Πάγου και εν γένει των δικαστικών αρχών να πει εν γνώσει του συκοφαντικά σχόλια, τιτρώσκοντας τον πυρήνα την προσωπικότητάς του μου προξενώντας μου ανήκεστο ηθική βλάβη. Ως εκ τούτου με τον νομικό μου παραστάτη θα επακολουθήσουν οι δέουσες νομικές ενέργειες ώστε ο εν λόγω συκοφάντης να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης» δήλωσε συγκεκριμένα ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής.

Σημειώνεται ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Κατσιβαρδά, η Κ.Ο. των «Σπαρτιατών» αποτελείται πλέον από 10 βουλευτές.