Skip to main content

Ν. Αλιβιζάτος στο NaftemporikiTV: «Σόκαρε ότι η επιστολική ψήφος για τις εθνικές εκλογές, ήρθε αιφνιδιαστικά»

«Υπάρχουν μερικά θέματα για τα οποία ισχύει η συνείδηση του βουλευτή. Τέτοιο θέμα είναι και ο γάμος των ομοφυλοφίλων

Την άποψη ότι  η επιστολική ψήφος «διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την καθολικότητα της ψήφου την οποία επιβάλει το Σύνταγμα» αλλά  πως «δεν είναι πολύ σοβαρό ένα τόσο σημαντικό θέμα [η καθιέρωσή της και στις εθνικές εκλογές], να έρχεται με τροπολογία της τελευταίας στιγμής» εξέφρασε ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με την Νικόλ Λειβαδάρη.

«Καταλαβαίνω την αγανάκτηση, την αντίθεση της αντιπολίτευσης η οποία λέει ότι  “εκμαιεύσατε την συναίνεσή μας για τις ευρωεκλογές, αυτό δεν σημαίνει ότι θα σας δώσουμε λευκή επιταγή και για τις εθνικές εκλογές”» ανέφερε ο καθηγητής.

«Η αριστερά, ειδικά το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενστάσεις επί της ουσίας, δεν είμαι σίγουρος για το ΠΑΣΟΚ», είπε επίσης.

«Εκείνο που σόκαρε δεν είναι η ουσία τόσο, όσο ότι έρχεται αιφνιδιαστικά. Διερωτώμαι μάλιστα μήπως η Κυβέρνηση το έκανε επίτηδες, για να πει όχι η αντιπολίτευση και να την καταγγείλει ότι δεν θέλει να ψηφήσουν στις εθνικές εκλογές οι απόδημοι» σημείωσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε πως «νομικά ο bουλευτής είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει, ηθικοπολιτικά  θα πρέπει να μπορεί να πει όχι χωρίς αυτό να έχει συνέπειες οι οποίες όμως δεν είναι νομικές, είναι πολιτικές. Υπάρχουν μερικά σημεία για τα οποία ισχύει η συνείδηση του βουλευτή, τέτοιο θέμα είναι και ο γάμος των ομοφυλοφίλων».