Skip to main content

Δημοσκόπηση Alco: Ποιοι θεωρούνται οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί

Το 41% δηλώνουν καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, το 30% λίγο και το 27% πολύ/ αρκετά.

Τους πιο επιτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης, κατονόμασαν(αυθόρμητες απαντήσεις) οι πολίτες στην δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Alco, με τον Νίκο Δένδια να είναι μακράν ο πρώτος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης  που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. οι δύο πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης θεωρούνται ο Νίκος Δένδιας που καταγράφει ποσοστό 32% και ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 15% .

Ακολουθούν ο Άδωνις Γεωργιάδης με 10%, ο Κωστής Χατζηδάκης με 8%, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 6%, ο Βασίλης Κικίλιας με 4%, η Νίκη Κεραμέως με 3% και ο Μάκης Βορίδης με  2%

Επίσης, το 41% δηλώνουν καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, το 30% λίγο και το 27% πολύ/ αρκετά.

Σε ό,τι αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, Κυριάκος Μητσοτάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας ισοβαθμούν  στις θετικές γνώμες με 40%,  και 48% αρνητικές γνώμες για τον πρώτο και  44% για τον δεύτερο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει 29% θετικές γνώμες και 50% αρνητικές. Όσο για τον Στέφανο Κασσελάκη, έχει 18% θετικές και 62% αρνητικές γνώμες.

Σε ότι αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων η Νέα Δημοκρατία βρίκεται στο 72% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 62% με τις μεγαλύτερες διαρροές να καταγράφονται προς το ΠΑΣΟΚ (6%) και το ΚΚΕ (5%)

Δίκαιη χαρακτηρίζει τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών το 45% των ερωτηθέντων, με το 35% να την χαρακτηρίζει άδικη.