Skip to main content

Σήμερα η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αθηναίων, Χ. Δούκα – Χωριστά, την Παρασκευή, θα ορκιστεί ο Ηλ. Κασιδιάρης

Αλλαγή σκυτάλης στον δήμο Αθηναίων

Σήμερα στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.

Σύμφωνα με το γραφείο του κ. Δούκα, ο χώρος αυτός επιλέχθηκε για συγκεκριμένους λόγους. «Η επιλογή της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης αντικατοπτρίζει την προσήλωση της νέας δημοτικής Αρχής στην ανάδειξη των γειτονιών της πόλης και στην προοπτική ανανέωσης, ανάπτυξης και δημιουργίας ίσων ευκαιριών για όλους τους κατοίκους της» επισημαίνεται.

Σε αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε χθες υπερήφανος για το έργο του στον δήμο σημειώνοντας πως  «παραδίδει τη διοίκηση του δήμου» αλλά «δεν αφήνει την Αθήνα».

«Αύριο αναλαμβάνει ο νέος δήμαρχος. Τού εύχομαι να πετύχει για να ωφεληθούν οι δημότες και η πόλη. Ο πήχης είναι πλέον ψηλά. Εκεί που υποσχεθήκαμε ότι θα τον ανεβάσουμε», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Μπακογιάννης, προσθέτοντας πως «η Αθήνα του 2023, απέχει παρασάγγας από αυτήν που παραλάβαμε το 2019».

Σημειώνεται ότι απών από τη σημερινή ορκωμοσία θα είναι ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού Ηλίας Κασιδιάρης. Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένεται να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος μόνος του την Παρασκευή σε αίθουσα του δημοτικού μεγάρου. Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open η ορκωμοσία του αποφασίστηκε να αναβληθεί υπό τον κίνδυνο επεισοδίων, λόγω των αντιφασιστικών οργανώσεων που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα.