Skip to main content

Δ. Καιρίδης: Δεν αποσύρεται η τροπολογία για τους μετανάστες

ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

«Θα περάσει με τις ψήφους της ΝΔ - Θα ενισχυθεί και η αγορά εργασίας η οποία πάσχει»

Σε καμία περίπτωση η τροπολογία για τις άδειες παραμονής μεταναστών, που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα προκειμένου να απασχοληθούν ως εργάτες γης, υπό προϋποθέσεις, δεν αποτελεί την νομιμοποίηση της παράτυπης μετανάστευσης, εξήγησε ο υπουργός Μετανάστευση και Ασύλου, Δ. Καιρίδης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το θέμα.

«Το ζητούμενο είναι να ενισχυθεί η δημόσια ασφάλεια, να καταγραφούν και να τατυποιηθούν όλοι όσοι είναι εδώ και προφανώς να ενισχυθεί και η αγορά εργασίας η οποία πάσχει. Δεν προσελκύουμε νέες ροές και αυστηροποιούμε το πλαίσιο καθώς αν πάψει η απασχόληση τότε η άδεια ανακαλείται», τόνισε μεταξύ άλλων, ο υπουργός  μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ εκτίμησε ότι η  τροπολογία θα περάσει απόλυτα με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας.

«Το γεγονός ότι θα την ψηφίσουν και τα κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης θεωρώ ότι είναι κάτι θετικό. Προφανώς το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα το οποίο προσελκύει κραυγές και λαϊκισμούς. Θα δοθούν οι απαντήσεις και στη Βουλή σήμερα και αύριο» ανέφερε.

«H τροπολογία δεν πρόκειται να αποσυρθεί» ξεκαθάρισε ο κ. Καιρίδης στέλνοντας «μήνυμα» στον Αντώνη Σαμαρά, που ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία και να επανεξετάσει το θέμα.

«Όποιος θεωρεί ότι αυτό είναι ένα εσωτερικό πρόβλημα, νομίζω ότι βαυκαλίζεται και δεν βλέπει την πραγματικότητα. Αφορά αυτούς που ήδη διαμένουν εδώ και όχι αυτούς που είναι να έρθουν. Μη γελιόμαστε. Ο φάρος προσέλκυσης είναι η Γερμανία και η Βόρεια Ευρώπη. Η Ελλάδα παραμένει χώρα διέλευσης και όχι τελικού προορισμού. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων έρχονται εδώ παράνομα, φεύγουν από την Ελλάδα. Απορρίπτονται οι αιτήσεις ασύλου του ασύλου τους και παράνομα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την υπόλοιπη Ευρώπη» υπογράμμισε.

«Μιλάμε για 30.000»

«Πήραμε μια ρύθμιση του 2014, τη ρύθμιση της κυβέρνησης Σαμαρά, που δεν άλλαξε καν ο ΣΥΡΙΖΑ. Μία ρύθμιση λοιπόν, η οποία έφερε ο Κώστας Καραμανλής το 2005 και επαναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς το 2014. Παίρνουν χαρτιά περίπου 6 με 8 χιλιάδες κάθε χρόνο, κυρίως Αλβανοί και δευτερευόντως Γεωργιανοί και άλλες εθνικότητες. Πολλαπλασιάσετε το επί 4 διότι μιλάμε για επτά χρόνια επομένως μιλάμε για 30.000» ανέφερε ο υπουργός.

«Χρειάζεται να γυρίσουμε σελίδα και να ενισχύσουμε τόσο τη δημόσια ασφάλεια όσο και την αγορά εργασίας, είπε ενώ πρόσθεσε ότι ο φράχτης θα ολοκληρωθεί, το Λιμενικό ενισχύεται και σε καμία περίπτωση η τροπολογία δεν αποτελεί νομιμοποίηση, αλλά προσπάθεια οι άνθρωποι αυτοί να μην είναι ούτε στην παράνομη αδήλωτη εργασία και επίσης να καταγραφούν»  συμπλήρωσε ο κ. Καιρίδης