Skip to main content

MRB: 20 μονάδες μπροστά η ΝΔ από το 2ο ΠΑΣΟΚ – Κουτσούμπας 2ος πιο δημοφιλής αρχηγός

SOOC

5ος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών σε δημοφιλία ο Στέφανος Κασσελάκης

Παραμένει σταθερό και ευρύ το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, ενώ σταθεροποιείται ως δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5% και ακολουθεί 20,3 μονάδες πίσω το το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 12,2%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 10,9%, το ΚΚΕ στο 8,1%, η Ελληνική Λύση στο 5%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,3%, οι Σπαρτιάτες στο 3%, η Νίκη στο 2,7% το ΜέΡΑ25 στο 2,2% και η Νέα Αριστερά στο 2,1%.

«Άλλο κόμμα» επέλεξε το 1,7% των ερωτηθέντων στη σχετική δημοσκόπηση, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 16,3%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 63,3% η ΝΔ, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει το 8%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 5,5 %, το ΚΚΕ στο 2,2%, η Ελληνική Λύση στο 2%, οι Σπαρτιάτες στο 1,4%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 1%. Το «Κανένα κόμμα» συγκεντρώνει 9,6%, το «Άλλο κόμμα» 1,6% και το «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» 5,4%.

Η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Θετικές κρίσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη διατυπώνει το 39,7%, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης αξιολογείται θετικά από το 18,5% των πολιτών, είναι 5ος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Δεύτερος έρχεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 25,1% και ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 24,5% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 18,8%. Πιο πίσω είναι οι Κυριάκος Βελόπουλος με 15,6%, Δημήτρης Νατσιός με 7,6% και Βασίλης Στίγκας με 5,3%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει με 36,2%, τον ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 11%. Τρίτος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης με 7,3% και πιο πίσω ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αγκάθι» η ακρίβεια

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το βασικότερο πρόβλημα των Ελλήνων πολιτών παραμένει ο πληθωρισμός/ακρίβεια, και μάλιστα με αυξητική τάση σε σχέση με 12 μήνες πριν, και ακολουθεί το θέμα της Υγείας/περίθαλψης.

Στην τρίτη θέση παραμένει η ανεργία και έπονται η Παιδεία, η Οικονομική Ανάπτυξη και το Φορολογικό Σύστημα.

Διψήφια ποσοστά συγκεντρώνουν το Μεταναστευτικό / Προσφυγικό, η Εγκληματικότητα και η μόλυνση του περιβάλλοντος / Κλιματική Αλλαγή.