Skip to main content

Βουλή: Επιστολή Τασούλα στον Φάμελλο σχετικά με την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Μετά την ίδρυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλο, ζητώντας του να γνωστοποιήσει τα ονόματα των τεσσάρων βουλευτών του κόμματος, που θα συνεχίσουν να μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «Κατόπιν της δήλωσης για την ίδρυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» και λαμβανομένου υπόψη ότι πρέπει να διατηρηθεί η κατ’ αναλογία εκπροσώπηση όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και να εξασφαλισθεί η συμμετοχή ενός ή μίας (1) τουλάχιστον Βουλευτή από κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα (άρθρο 31 παρ. 3 & 5 ΚτΒ), παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εγγράφως, εντός τριημέρου (άρθρο 29 παρ. 5 ΚτΒ), τα ονόματα των τεσσάρων (4) Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής σας Ομάδας που θα συνεχίσουν να μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό». Έως και τη χθεσινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής, συμμετείχαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πέντε βουλευτές.

Σημειώνεται επίσης ότι ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Δ. Μαρκόπουλος, ζήτησε σήμερα – διά μέσου του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα – από την Πλεύση Ελευθερίας, να γνωστοποιήσει τον/τη βουλευτή που θα αντικαταστήσει την επικεφαλής του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου στις εργασίες τις επιτροπής.

Χθες, η εξεταστική επιτροπή είχε αποφασίσει, κατά πλειοψηφία, την εξαίρεση της κας Κωνσταντοπούλου, στη βάση γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, ότι «όποιος άσκησε καθήκοντα συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας ή κατέθεσε ως μάρτυρας, δεν μπορεί να ασκήσει καθήκοντα δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού στην αυτή υπόθεση και, επομένως δεν μπορεί να είναι μέλος της».