Skip to main content

Αναβρασμός στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ με πιέσεις για εκκαθαρίσεις δημοσιογράφων

Dimitris Peristeris / SOOC

Μία ανάρτηση του Νίκου Μωραίτη για δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο»

Αναβρασμός επικρατεί και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ με υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη να στοχοποιούν παραγωγούς του κομματικού ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» ενώ χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάλεσαν την Κουμουνδούρου να προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις δημοσιογράφων από τα κομματικά μέσα.

Το σήμα για τον νέο εμφύλιο έδωσε ο υποστηρικτής -και κατά ορισμένους λογογράφος- του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκος Μωραΐτης, ο οποίος στοχοποίησε την επί  χρόνια ραδιοφωνική παραγωγό του «Κόκκινου» Ευγενία Λουπάκη λόγω ανάρτησης στο προσωπικό προφίλ της στο Facebook όπου αναπαρήγαγε χωρίς σχόλια συνέντευξη της Έφης Αχτσιόγλου.

«Να μην έχεις μία ως κόμμα κι όμως να πληρώνεις δημοσιογράφο για να προωθεί τους διασπαστές σου. Ο ορισμός της πολυφωνίας. Μπράβο στο Κόκκινο!» έγραψε σε ανάρτησή του ο κ. Μωραΐτης συνδέοντας τη μισθοδοσία των δημοσιογράφων του «Κόκκινου» με τις προσωπικές απόψεις τους.

Την αναφορά του κ. Μωραΐτη ακολούθησε κύμα αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από οπαδούς της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι απαιτούσαν την απόλυση της κυρίας Λουπάκη και άλλων δημοσιογράφων του «Κόκκινου». Μάλιστα, στα μηνύματά τους εξαπέλυσαν βαριές εκφράσεις χαρακτηρίζοντας συγκεκριμένους παραγωγούς «υπονομευτές», «αποστάτες», «προπαγανδιστές» κλπ.

Στο κύμα επιθέσεων και εκκλήσεων για απολύσεις αντέδρασε άμεσα ο Διευθυντής του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο», Αδάμ Γιαννίκος, ο οποίος ζήτησε από όλους να σεβαστούν το έργο των δημοσιογράφων. «Αν ήσασταν σε κάποιο κατάστημα και ο υπάλληλος έκανε κάποιο λάθος ή κάτι που δεν σας άρεσε, θα ζητούσατε πάραυτα την απόλυσή του; Θα είχατε λόγο για τη ζωή του εκτός εργασίας; Θα τον ψάχνατε για να ελέγξετε τις απόψεις του; Αν δεν το κάνετε αυτό για έναν οποιονδήποτε εργαζόμενο, τι πιστεύετε ότι σας νομιμοποιεί να το κάνετε για τους εργαζόμενους του ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο»; Κάνουμε τη δουλειά μας όπως ξέρουμε και όπως πρέπει. Περιοριστείτε στους ρόλους σας. Και να είστε καλοί. Εκ της Διευθύνσεως» τόνισε σε ανάρτησή του σε μια σαφή προσπάθεια να μπει τέλος στο «κυνήγι μαγισσών».

Τη στήριξή του στην κυρία Λουπάκη και όλους τους εργαζόμενους που στοχοποιούνται εξέφρασε από την πλευρά του ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος του Κόκκινου, Γιάννης Ανδρουλιδάκης, με προσωπική αναφορά του στο Facebook. «Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι στον 105,5 Στο Κόκκινο δεν μιλάμε συνέχεια δημόσια, δεν απειλούμε, δεν πομφολυγούμε επί παντός του επιστητού. Έχουμε ωστόσο ήδη κάνει σαφές ότι θα υπερασπιστούμε με τη συλλογική μας δύναμη την προσωπική και την εργασιακή αξιοπρέπεια κάθε συναδέλφισσας και κάθε συναδέλφου μας. Δεν κάνουμε πίσω από αυτό για καμία και για κανέναν, όποια άποψη κι αν υποστηρίζει. Dixi et salvavi animam meam (σ.σ. το είπα και έσωσα την ψυχή μου) όπως λέμε και στη Δεληγιώργη» ανέφερε.

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Μωραΐτης ανασκεύασε δηλώνοντας ότι δεν επιθυμεί την απομάκρυνση της κυρίας Λουπάκη αν και συνέχισε να της επιτίθεται. «Χυδαιότητες όχι σε μένα. Ήμουν σαφής. Είμαι υπέρ του γεγονότος ότι μία δημοσιογράφος που υμνεί τη διασπάστρια και ανεβάζει φωτό του αρχηγού του κόμματος να βάζει σφηνάκι πλάι στον Τομ Κρουζ, εργάζεται στον ρ/σ του κόμματος. Δείχνει την πολυφωνία του Κασσελάκη. Και τη μαγκιά του» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης είχε παραχωρήσει πριν από δύο εβδομάδες συνέντευξη στην εκπομπή της κυρίας Λουπάκη «Allegro Μα Με Τρόπο» στο πλαίσιο της «Ώρας του Προέδρου» που έχει καθιερώσει στον ραδιοσταθμό.