Skip to main content

Δ. Παπαδημούλης: Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Η υπό σύσταση Κ.Ο. «είναι ο σπόρος για να δημιουργηθεί κάτι ελπιδοφόρο, που με συνεργασίες θα φέρει κάτι καλό για τη χώρα» δήλωσε

Την πλήρη στήριξή του στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που ετοιμάζονται να συστήσουν οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής της Αριστεράς, Δημήτρης Παπαδημούλης, εκφράζοντας την εκτίμηση πως το νέο εγχείρημα «θα πάει καλά».

«Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις αυτή την ελπιδοφόρα προσπάθεια, που γίνεται με επικεφαλής τους ‘σαραντάρηδες’ του ΣΥΡΙΖΑ -αυτή τη νέα γενιά στελεχών που βγήκε μετά τον Αλέξη Τσίπρα, και με τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα. Προέρχεται από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και έχει προσφέρει πολλά και για την πατρίδα μας, μέσα από τη δουλειά της στο Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Τσίπρα» δήλωσε συγκεκριμένα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Όπως σημείωσε, «σε μια στιγμή παντοκρατορίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και απουσίας ουσιαστικής αντιπολίτευσης -καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε διαλύεται με ταχύτητα και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να καλύψει αυτό το κενό- χρειάζεται μια διαδικασία ανασύνταξης».

Ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε πως «αυτή η νέα κοινοβουλευτική ομάδα που θα συγκροτηθεί μέσα στις επόμενες μέρες είναι ο σπόρος για να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο, ελπιδοφόρο, που όχι μόνο του, αλλά με συνεργασίες, θα φέρει κάτι καλό για τη χώρα».

Αναφερόμενος στη δική του αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «ήταν μια δύσκολη και οδυνηρή απόφαση, γιατί είμαι ένας από τους συνιδρυτές του». «Αποφάσισα να προχωρήσω σε αυτήν την κίνηση ευθύνης, αλλά και ελπίδας για την ανασυγκρότηση μιας σύγχρονης και αξιόπιστης Αριστεράς. Το σημερινό κόμμα που έχει τίτλο ‘ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία’ με επικεφαλής τον Στέφανο Κασσελάκη απέχει παρασάγγες από αυτό για το οποίο αγωνιστήκαμε εδώ και δεκαετίες» πρόσθεσε.