Skip to main content

Φερχάτ Οζγκιούρ: Θα εισχωρήσουν κι άλλοι στο νέο σχήμα – Δύσκολη η αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Άλλαξαν τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε λίγους μήνες» δήλωσε για τους λόγους της αποχώρησης

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν και άλλοι βουλευτές που θα ενταχθούν στην υπό διαμόρφωση Κοινοβουλευτική Ομάδα που ετοιμάζουν οι 11 αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο βουλευτής Φερχάτ Οζγκιούρ.

«Κατά την ταπεινή μου γνώμη και άποψη και άλλοι σύντροφοι, συνάδελφοι θα εισχωρήσουν στο νέο σχήμα στο κοινοβούλιο» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Φερχάτ Οζγκιούρ, που ήταν μεταξύ των 9 βουλευτών που αποχώρησαν χθες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως είπε, «υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία εντός των συναδέλφων λόγω του ότι αυτή τη στιγμή μέσα στο κοινοβουλίου υπάρχει μεγάλο κενό από την αριστερά μέχρι το κέντρο».

Ερωτηθείς για τον αν ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι επικεφαλής της ομάδας, απέφυγε να απαντήσε, σημειώνοντας πάντως ότι είναι από τα πιο αξιόλογα στελέχη και από τους καλύτερους υπουργούς της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε δύσκολη και βασανιστική την απόφαση της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ήταν μία ιδιαίτερη και δύσκολη μέρα. Έδωσα μία εικοσαετία προσωπικά στον χώρου του Συνασπισμού και μετέπειτα στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Για τους λόγους της αποχώρησης δήλωσε πως «αλλάξανε πολλά, άλλαξαν τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε λίγους μήνες». «Γι’ αυτό δεν φταίει μόνο ο κ. Κασσελάκης, φταίμε και εμείς και τα ηγετικά στελέχη. Έπρεπε να έχουμε δικλίδες ασφαλείας ως κόμμα και δεν εννοώ την εκλογή του κ. Κασσελάκη, δεν την αμφισβητώ. Το θέμα μας είναι οι πολιτικοί λόγοι διαφωνίας και αποχώρησης» εξήγησε.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «αγκάλιασε ολόκληρη την κοινωνία και τον αγκάλιασε και αυτή». «Τον θεωρώ ως τον φυσικό ηγέτη του χώρου. Ίσως είναι ο μοναδικός πολιτικός που θα μπορούσε να νικήσει τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη» πρόσθεσε.