Skip to main content

Σε λεπτή κλωστή ο ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η ομάδα Αχτσιόγλου – Δυναμιτίζει το κλίμα ο Πολάκης

INTIME NEWS

Η κρίσιμη πανελλαδική συνδιάσκεψη των μελών της ομάδας των «6+6» αναμένεται να αρχίσει σήμερα το μεσημέρι

Από μια κλωστή κρέμεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς τα μέλη της ομάδας «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου συνεδριάζουν σήμερα με αντικείμενο την παραμονή τους ή όχι στην Κουμουνδούρου ενώ ο Παύλος Πολάκης δυναμιτίζει το ήδη τεταμένο κλίμα με επιθέσεις κατά των εσωκομματικών αντιπάλων του.

Η κρίσιμη πανελλαδική συνδιάσκεψη των μελών της ομάδας των «6+6» αναμένεται να αρχίσει σήμερα το μεσημέρι με διευρυμένη σύνθεση -μέσω τηλεδιάσκεψης- με αποκλειστικό θέμα την παραμονή τους ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα δραματικά επεισόδια της Κεντρικής Επιτροπής της προηγούμενης εβδομάδας και τη μαζική αποχώρηση δεκάδων στελεχών της «Ομπρέλας».

Υπενθυμίζεται ότι την έξοδο της «Ομπρέλας» ακολούθησε η αποχώρηση τριών πρώην υπουργών (Αρ. Μπαλτάς, Ν. Τόσκας. Β. Αποστόλου), του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη και πληθώρας μελών του κόμματος και της νεολαίας.

Πλέον, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα της σημερινής συνδιάσκεψης αφού μέχρι και την τελευταία στιγμή εκφράζονται ποικίλες απόψεις με ορισμένα στελέχη να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος παραμονής στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη και άλλους να προτείνουν στάση αναμονής τουλάχιστον μέχρι το Συνέδριο του Φεβρουαρίου.

Το αρνητικό κλίμα όξυνε, πάντως, χθες ο Συντονιστής των Τομεαρχών, Παύλος Πολάκης, ο οποίος εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στη βουλευτή Σία Αναγνωστοπούλου επειδή του καταλόγισε ότι δεν είναι κατάλληλος για την επιτελική θέση στην οποία τον τοποθέτησε ο κ. Κασσελάκης.

«Πράγματι “δεν κάνω για επιτελικές θέσεις”. Το απέδειξα και τον Μάρτιο του 2022 όταν μετά τη δημόσια επίθεση μου στον Πλεύρη και τη Γκαγκα, λάβατε αμέσως εσύ και ο σύζυγός σου τη θεραπεία που δικαιούσασταν αλλά δεν σας χορηγούσαν. Αιδώς Αργείοι!» είπε και αποκάλυψε το φάρμακο που τους δόθηκε. Η αναφορά του κ. Πολάκη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με την κριτική να εστιάζεται και σε ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης παρενέβη μετά την ανάρτηση του κ. Πολάκη φέρνοντας σε επαφή τις δύο πλευρές.

Πάντως και ο ίδιος ο Κασσελάκης αύξησε την εσωκομματική ένταση προ της κρίσιμης σημερινής συνεδρίασης καθώς τάχθηκε μεν υπέρ της ενότητας αλλά ταυτόχρονα διεμήνυσε σε όσους αποχωρήσουν ότι θα κατηγορηθούν ως «αποστάτες».  «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο -ξέρουμε πώς φτάσαμε στη Χούντα- ότι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας, θα γίνουν αποστάτες» είπε. Μάλιστα όταν ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου του επισήμανε ότι εκστόμισε βαριά κουβέντα εκείνος σημείωσε ότι «δεν είναι βαριά».

Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε ακόμη δύο δημοσκοπήσεις

Εντωμεταξύ, μετά την Opinion Poll ακόμη δύο εταιρείες δημοσκοπήσεων καταγράφουν πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια. Ειδικότερα η Marc εκτίμησε την πρόθεση ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ στο 11,1% και στο ΠΑΣΟΚ στο 12% ενώ η GPO καταγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 11% και το ΠΑΣΟΚ στο 12,1%. Επίσης, σύμφωνα με την GPO το 71,2% των πολιτών θεωρεί αρνητικό ή μάλλον αρνητικό γεγονός για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή Κασσελάκη ενώ αντίθετα μόνο το 22,3% εκτιμά ότι πρόκειται για θετικό ή μάλλον θετικό γεγονός.

Παράλληλα, συνεχίζεται το κύμα φυγής στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τις προηγούμενες ώρες ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους 26 πανεπιστημιακοί, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Παιδείας Αττικής, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τη φρασεολογία και τις επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη και του περιβάλλοντός του. «Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε την εκτός συνεδρίου ή άλλων συλλογικών και δημοκρατικών διαδικασιών επίσημη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ένα κόμμα που όχι μόνον δεν ανήκει στην Αριστερά, αλλά μετασχηματίζεται ταχύτατα σε λαϊκίστικη, αρχηγική κι αυταρχική δομή μεταπολιτικής» υπογράμμισαν.