Skip to main content

Γ. Γεραπετρίτης: Συνάντηση και με τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Aris Oikonomou / SOOC

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε τη Ράμαλα, όπου συναντήθηκε με την παλαιστινιακή ηγεσία

Συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Έλι Κοέν είχε στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε τη Ράμαλα, όπου συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Ριάντ αλ-Μαλίκι και τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμαντ Σταγιέχ.

Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη για επίτευξη ανθρωπιστικής παύσης, με σκοπό τη δημιουργία βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Γάζα.

Νωρίτερα, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Γεραπετρίτης αφίχθη στις 09.15 στο αεροδρόμιο Ben Gurion και από εκεί μετέβη στη Ραμάλα. Κατά τις ίδιες πηγές, σκοπός της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών και των επαφών του με την παλαιστινιακή ηγεσία ήταν η απευθείας ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην περιοχή και η διερεύνηση των τρόπων συμβολής της Ελλάδας στην επίτευξη ανθρωπιστικής παύσης.

«Μίας παύσης που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για βιώσιμους ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό», όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές.