Πέτρος Κόκκαλης: Αναμένεται να ανακοινώσει νέο κόμμα

Πέτρος Κόκκαλης

Ανοίγει τα χαρτιά του μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα αναμένεται να ανακοινώσει ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κ. Κόκκαλης θα παραχωρήσει σήμερα, Πέμπτη, στις 22:00 συνέντευξη στην ΕΡΤ και αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου οικολογικού κόμματος στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του, δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε μια νέα πολιτική πρωτοβουλία με τη μορφή πράσινου κόμματος και είχε συνδέσει αυτήν την προοπτική, εμμέσως πλην σαφώς, με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ξανά στο προσκήνιο η δημιουργία «πράσινου» κόμματος εν μέσω σεναρίων διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ

«Από το 2019 που συμμετείχα στην Προοδευτική Συμμαχία με την πολιτική κίνηση “Κόσμος”, αυτό που προσπαθώ να κάνω κι εγώ με όλο το δυναμικό της Κίνησης είναι να δώσουμε την πολιτική διάσταση της κλιματικής δράσης η οποία, ενώ είναι προφανής στις άλλες χώρες της Ευρώπης και σε πολλές χώρες του κόσμου, δεν είναι τόσο προφανής στην Ελλάδα. Και αυτή είναι μια συζήτηση την οποία ο κόσμος της Αριστεράς φαίνεται ότι είναι πολύ ώριμος να την ακούσει» είχε επισημάνει.