Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια ακόμη και για πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη – Τι απαντούν οι προεδρικοί

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Εκρηκτικό» το κλίμα στην αξιωματική αντιπολίτευση λίγο πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Λίγες ώρες πριν από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η κατάσταση δείχνει να είναι εξαιρετικά τεταμένη, με σενάρια ακόμα και για πρόταση μομφής κατά του προέδρου να βρίσκονται στο τραπέζι.

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, το πρωί της Παρασκευής πρότεινε με βίντεό του δημοψήφισμα σχετικά με το ζήτημα των διαγραφών τεσσάρων στελεχών του κόμματος. «Δεν θα κάνω πίσω. Η λειτουργία ενός κόμματος, πόσω μάλλον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποτελεί πολύ σοβαρό ζήτημα για να γίνεται θέμα αναβολών και σκόπιμων ή μη καθυστερήσεων. Γι’ αυτόν τον λόγο αύριο θα ζητήσω από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των 4 στελεχών που προσέβαλαν βάναυσα όλους μας. Εάν η Κ.Ε. αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας» τονίζει ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του. Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε ότι «με εντολή από τη βάση» «κληρονόμησε» το γραφείο του, αλλά και «έναν άδειο όροφο». Η τελευταία του αναφορά από ορισμένους ερμηνεύτηκε ως αιχμή για τον πρώην πρόεδρο και για τον λόγο αυτό, φαίνεται πως υπήρξαν αντιδράσεις.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε στείλει μήνυμα με παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι «θα γελάσει καλύτερα, όποιος γελάσει τελευταίος». «Κοινός στόχος να πάμε μπροστά την κοινωνία, την πατρίδα μας. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι δύο ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσαν σήμερα την αποχώρησή τους, ενώ υπήρχαν και πληροφορίες τα τελευταία 24ωρα που ήθελαν τα στελέχη της τάσης «Ομπρέλα», της οποίας ηγείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, να αποχωρούν και αυτά από το κόμμα.

Η πρόταση του προέδρου περί δημοψηφίσματος για τις διαγραφές, φαίνεται να έχει εγείρει αντιδράσεις ακόμα και από στελέχη που είχαν αντιταχθεί στις δηλώσεις των διαφωνούντων, όπως ο Αλ. Φλαμπουράρης, ο Νίκος Παππάς, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θ. Θεοχαρόπουλος και η Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Τα εν λόγω στελέχη επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητούνται οι διαγραφές, ενώ έχουν ανακοινωθεί οι αποχωρήσεις.

Η ομάδα των «προεδρικών» στελεχών, καθώς και η τάση «6+6» φαίνεται πως στέλνουν μήνυμα προς τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει πίσω την πρόταση για εσωτερικό δημοψήφισμα, ενόψει την Κεντρικής Επιτροπής, καθώς συνεδρίαζαν μέχρι αργά σήμερα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Αποστολάκης χαρακτήρισε βαθιά δημοκρατική την στάση του προέδρου του κόμματος και τόνισε ότι συνάδει με το καταστατικό του κόμματος, ενώ δήλωσε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί και η διαδικασία με τις διαγραφές.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Επισημαίνεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του κόμματος περιόδευσε στην Δυτική Αττική και πιο συγκεκριμένα στο Χαϊδάρι και το Αιγάλεω.