Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Νέο βίντεο στο TikTok με το παρασκήνιο του υπουργικού συμβουλίου

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

O πρωθυπουργός εξηγεί όλα όσα συμβαίνουν στις συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων

Το παρασκήνιο του υπουργικού συμβουλίου παρουσιάζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε νέο βίντεο που ανήρτησε στο TikTok.

Το βίντεο ξεκινά με πλάνο του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη. «Λίγο πριν το υπουργικό συμβούλιο με τον υπουργό μας τον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη» λέει ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια μιλάει για τα «πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για το υπουργικό συμβούλιο».

@kyriakosmitsotakis_Explainer: Υπουργικό Συμβούλιο

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

«Όλοι οι υπουργοί αφήνουμε τα κινητά μας έξω από την αίθουσα σε κάποιες ειδικές θήκες με τα ονόματά μας. Αφού τραβήξουν κάποια πλάνα και τη δικιά μου εισαγωγική τοποθέτηση, όλες οι κάμερες βγαίνουν από την αίθουσα. Δεν επιτρέπεται κανείς μέσα στο υπουργικό, ούτε καν ο Peanut» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνει ακόμη πως «μέχρι το 2019 τα υπουργικά συμβούλια ήταν ελάχιστα, ήταν τελείως διεκπεραιωτικά» αλλά «τώρα γίνονται κατά μέσο όρο ένα με δύο τον μήνα και κρατούν κατ’ ελάχιστο τρεις ώρες». Όπως σημειώνει, «συζητούνται πολύ αναλυτικά όλα τα νομοσχέδια, όπως τα προτείνουν τα συναρμόδια υπουργεία πριν αυτά βγουν σε δημοσια διαβούλευση».

Ο κ. Μητσοτάκης εξηγεί τι είναι η δημόσια διαβούλευση και τη σχετική διαδικασία και καταλήγει λέγοντας ότι τα βίντεο αυτά γίνονται για να μαθαίνουν οι πολίτες με λεπτομέρεια πώς ασκείται η διακυβέρνηση.

naftemporiki.gr