Skip to main content

Π. Μαρινάκης κατά Στ. Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε ή επέβαλε 29 φορολογικούς συντελεστές

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πώς σχολίασε τις πληροφορίες που θέλουν τον Π. Σκουρλέτη να προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει με λογαριασμούς στα social media

Στην αντεπίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε για «φορολογική αλαζονεία» την κυβέρνηση με αιχμή το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών πέρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αφού τόνισε πως «πρέπει να μείνουμε μακριά από λογικές ισοπέδωσης και τσουβαλιάσματος» και πως «δεν είναι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροφυγάδες» ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως «δεν αυξάνεται κάποιος φορολογικός συντελεστής». «Μιλάμε για μία συνολικότερη παρέμβαση, το τεκμήριο είναι μαχητό, ενώ τα έσοδα που θα προκύψουν θα επιστρέψουν σε αναγκαίες δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία» είπε.

Ανταποδίδοντας τα πυρά στον κ. Κασσελάκη είπε πως «είναι καλό να διαβάσει και τι έκανε το κόμμα του το 2011 με 2015» παραπέμποντας στο ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Όπως είπε, «η κυβέρνηση του κόμματος, που σήμερα είναι πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης, αύξησε ή επέβαλε 29 φορολογικούς συντελεστές και δεν μείωσε ούτε ένα». Αντίθετα, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μείωσε ή κατήργησε πάνω από 50 φορολογικούς συντελεστές και συνεχίζει τώρα με το τέλος επιτηδεύματος».

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες που θέλουν τον Πάνο Σκουρλέτη να προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει με συγκεκριμένους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τις καταγγελίες του για «στημένο μηχανισμό» o κ. Μαρινάκης είπε πως «είναι μείζον θέμα από την στιγμή που πηγαίνει σε επίπεδο των αρχών» και πρόσθεσε πως «πρέπει να μάθουμε ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι που «έβριζαν, διέδιδαν fake news, στοχοποιούσαν και απειλούσαν» κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία.

Σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντέκρουσε αιτιάσεις περί ανοχής ή ανικανότητας από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας και σημείωσε ότι η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη 14 ατόμων. «Ο παραβάτης δεν έχει πολιτικό χρώμα, όταν διαπιστώνεται υπέρβαση των ορίων των αστυνομικών οργάνων τότε διατάσσεται Ε.Δ.Ε. όπως έγινε χθες», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.