Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Θετική έκπληξη σε ένα περιβάλλον αρνητικών ειδήσεων η Ελλάδα

Φωτ. Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

«Είμαστε κοντά στην Περιφέρεια Ηπείρου για τη δρομολόγηση των μεγάλων έργων για τα οποία έχουμε δεσμευτεί» τόνισε ο πρωθυπουργός

Τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει το έργο της με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς από αυτούς της προηγούμενης τετραετίας, παρά τις μεγάλες γεωπολιτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος και η ευρύτερη περιοχή, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Ιωάννινα.

«Πιστεύω, ότι η Ελλάδα σήμερα είναι μία θετική έκπληξη σε ένα περιβάλλον αρκετών αρνητικών ειδήσεων» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος προήδρευσε σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου. «Έχοντας πια δρομολογήσει μία πορεία αναπτυξιακή, πολύ δυναμική, με απολύτως τακτοποιημένα δημόσια οικονομικά, κάνουμε -το είπα και στην Ηγουμενίτσα – ‘ένα άλμα πιο μεγάλο από την φθορά’ και σε αυτό το δρόμο θα εξακολουθούμε να πορευόμαστε» πρόσθεσε.

Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Αλέκο Καχριμάνη «για τη θριαμβευτική επανεκλογή» του και είπε χαριτολογώντας: «Ρώτησε και ο Αλέκος πριν τις εκλογές το σύγχρονο Μαντείο της Δωδώνης αν πρέπει να ξαναείναι υποψήφιος και του απάντησε καταφατικά ‘οπωσδήποτε πρέπει να είσαι, για να συνεχίσεις το έργο σου’. Οι πολίτες της Ηπείρου τον επιβράβευσαν και θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο τον οποίον χαράξαμε τα τελευταία χρόνια, που νομίζω ότι καταδεικνύει τη σημασία της πολύ καλής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει ως κυβέρνηση με τις περιφερειακές αλλά και τις δημοτικές αρχές».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η κυβέρνηση πάντα συνεργάζεται με όλους τους άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.

Αναφερθείς στην επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα είπε πως «σήμερα το πρωί βρεθήκαμε στην τελετή υπογραφής της πώλησης του 67% του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας σε έναν διεθνή κολοσσό, την εταιρεία Grimaldi, που διαχειρίζεται πολλά μεγάλα λιμάνια και που εκδήλωσε από την πρώτη στιγμή ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να αναδείξει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, να επενδύσει σημαντικούς πόρους και να ξεκλειδώσει με αυτόν τον τρόπο τη σημαντική αναπτυξιακή δυναμική, όχι μόνο για όλη την παράκτια ζώνη της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας, αλλά και για την Ήπειρο συνολικά».

Κ. Μητσοτάκης: Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αναβαθμίζεται – 84 εκατ. στα δημόσια ταμεία από την επένδυση της Grimaldi

Όπως παρατήρησε, οι ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν γίνει στα λιμάνια είναι οδηγός και «μπορούμε να περιμένουμε μία εκτόξευση της Ηγουμενίτσας, αλλά και όλης της Ηπείρου, ως αποτέλεσμα αυτής της πολύ σημαντικής επένδυσης».

Έκανε επίσης ειδική μνεία στην εγγραφή του Ζαγορίου στον επίζηλο κατάλογο των παγκόσμιων πολιτιστικών τοπίων προαναγγέλλοντας πως «με το καλό την άνοιξη θα έρθουμε να κάνουμε και την επίσημη τελετή της ανακήρυξης του».

Διαβεβαίωσε ακόμη πως η κυβέρνηση είναι «κοντά στην Περιφέρεια, στη δρομολόγηση των μεγάλων έργων υποδομής για τα οποία έχουμε δεσμευτεί και τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν εντός της επόμενης τετραετίας».

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον δρόμο Γιάννενα-Κακαβιά θυμίζοντας «τις δυσκολίες τις οποίες κληθήκαμε να ξεπεράσουμε». «Έχει ανακοινωθεί η εκ νέου δημοπράτηση του έργου και πιστεύω ότι αυτή τη φορά δεν θα έχουμε άλλα εμπόδια. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας: «Το έργο αυτό θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί, όπως πρέπει να ολοκληρωθεί και το έργο του Τεχνολογικού Πάρκου. Του πάρκου υψηλής τεχνολογίας και έρευνας που οραματίστηκε ο Περιφερειάρχης και που δείχνει ως όραμα ότι πόλεις σαν τα Γιάννενα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν άλματα και σε κλάδους που ενδεχομένως πολλοί να μην τους συνέδεαν με μια μεσαίου μεγέθους περιφερειακή πόλη» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

naftemporiki.gr