Skip to main content

Τίρανα: Κατ’ ιδίαν συνάντηση Μητσοτάκη – Ράμα για τον Φρ. Μπελέρη

(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη του Βερολίνου στα Τίρανα,  που πραγματοποιήθηκε ενόψει των τακτικών εκθέσεων προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία των υποψήφιων χωρών, και της συζήτησης για τη Διεύρυνση της ΕΕ, όπου συμμετείχε ο πρωθυπουργός.

Κατ ίδιαν συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα είχε, σύμφωνα με πληροφορίες,  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον οποίο συζήτησε το θέμα Μπελέρη.

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε  στην Διάσκεψη του Βερολίνου στα Τίρανα,  που πραγματοποιήθηκε ενόψει των τακτικών εκθέσεων προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία των υποψήφιων χωρών, και της συζήτησης για τη Διεύρυνση της ΕΕ, η οποία άρχισε στην άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Γρανάδα και αναμένεται να κορυφωθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.

Η Σύνοδος Κορυφής εστίασε σε θέματα οικονομικής σύγκλισης των Δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ και ενσωμάτωσής τους στην Ενιαία Αγορά, σε σχέσεις καλής γειτονίας και διμερή ζητήματα, καθώς και στην υποστήριξη της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης στα Δυτικά Βαλκάνια.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα  σήμερα, ο Κ. Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην σύνοδο,  ανέφερε ότι είναι αναγκαία προϋπόθεση η επίλυση του ζητήματος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρ. Μπελέρη, προκειμένου η Ελλάδα να συμφωνήσει στην εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ε.Ε.