Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Στηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα – Να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση

Φωτ. αρχείου (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Την ανάγκη η Ευρώπη να μιλάει με ενιαία φωνή σε ένα κρίσιμο ζήτημα περιφερειακής ασφάλειας τόνισε ο πρωθυπουργός συμμετέχοντας σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ

Την στήριξή του στο Ισραήλ και στο δικαίωμά του στην αυτοάμυνα επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε νωρίτερα σήμερα στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με αντικείμενο τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ακόμη ότι οι κανόνες εμπλοκής ενός οργανωμένου κράτους δεν πρέπει να εξομοιώνονται με αυτούς μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση.

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να μιλάει με ενιαία φωνή σε ένα κρίσιμο ζήτημα περιφερειακής αλλά και ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι στην τηλεδιάσκεψη παρέστησαν ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου και η Ειδική Σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του Πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη