Skip to main content

Κ. Μπακογιάννης – Χ. Δούκας: Την Τετάρτη το ντιμπέιτ των υποψηφίων για τον δήμο Αθηναίων

SOOC

Οι όροι της τηλεμαχίας θα συμφωνηθούν αύριο, Τρίτη

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, στις 21:15, πρόκειται να διεξαχθεί το ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων δημάρχων της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε η ΕΡΤ, η οποία θα μεταδώσει την τηλεμαχία των Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα, οι οποίοι πέρασαν στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι όροι της τηλεμαχίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα συμφωνηθούν αύριο, Τρίτη.

Το ντιμπέιτ θα διεξαχθεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και θα μεταδοθεί από το ΕΡΤNEWS και από την ΕΡΤ1.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Κώστας Μπακογιάννης συγκέντρωσε 41,35%, ενώ ο Χάρης Δούκας 14,19%.

Συμφωνία για ντιμπέιτ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα, ζήτησε να διοργανώσει η δημόσια τηλεόραση τηλεμαχία με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Τώρα» Χάρη Δούκα. Σε σχετική ανάρτησή του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, επισήμανε ότι ζήτησε οι κανόνες να μην είναι ασφυκτικοί, όπως στις εθνικές εκλογές. «Είμαστε, άλλωστε, δύο μόνο και στην αυτοδιοίκηση έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε ακόμα και διαφωνώντας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, απάντησε με δική του ανάρτηση: «Χαίρομαι που ο κ. Μπακογιάννης αποδέχθηκε, έστω και με καθυστέρηση ενός γύρου, την πρότασή μου για τη διεξαγωγή debate. Τα λέμε εκεί».

Συνάντηση Χ. Δούκα – Κ. Ζαχαριάδη

Αύριο, Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Χάρη Δούκα με τον Κώστα Ζαχαριάδη.

Οι επικεφαλής των συνδυασμών που πήραν τη 2η και 3η θέση, αντίστοιχα, στον πρώτο γύρο των εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και συμφώνησαν να συναντηθούν αύριο Τρίτη (10/10) στις 11.00 το πρωί.

Ο κ. Ζαχαριάδης σε δήλωσή του όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα απηύθυνε γενικό κάλεσμα, ενόψει της επαναληπτικής διαδικασίας. «Όπου έχουν περάσει υποψήφιοι από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, πρέπει να στηριχθούν από όλους μας» είπε. «Η συντηρητική πλειοψηφία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να ρηγματωθεί» σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοδιοικητικές εκλογές: 246 δήμοι εξέλεξαν δήμαρχο από τον α’ γύρο – Οι μεγάλοι νικητές

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ποιοι μεγάλοι δήμοι οδηγούνται σε β’ γύρο