Skip to main content

Ν. Ανδρουλάκης: Ευκαιρία την Κυριακή να μην στηρίξει ο λαός τα «μακριά χέρια» του Μαξίμου στις περιφέρειες

Φωτ. EUROKINISSI/ΣΩΤ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Αν είχε εκλεγεί αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ εργαζόμενος στη Goldman Sachs τι θα έλεγε το στόμα του κ. Πολάκη και του κ. Παππά;»

Διπλά πυρά τόσο προς τον πρωθυπουργό, όσο και προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ μίλησε και για τους στόχους του κόμματός του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σχολιάζοντας τη γαλάζια στήριξη σε υποψηφίους Περιφερειάρχες ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra πως «ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να υπερασπίζεται περιφερειάρχη, που του έδωσε το χρίσμα ως δήθεν “εθνική Ελλάδος”. Σε Νότιο Αιγαίο, Δαδιά, Θεσσαλία είχαμε τεράστιες φυσικές καταστροφές με τεράστιες επιπτώσεις. Μιλούσαν για φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 400 χρόνια, αλλά μετά από δύο εβδομάδες επαναλήφθηκε στη Μαγνησία. Αυτούς στηρίζει ο κ. Μητσοτάκης» παρατήρησε και συνέχισε λέγοντας: «Εμείς, λοιπόν, λέμε “ως εδώ”. Θέλουμε ένα κράτος, το οποίο θα είναι υπηρέτης του πολίτη και όχι του κ. Μητσοτάκη. Δεν θα είναι πελατειακός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι ευκαιρία την Κυριακή να μη στηρίξει ο ελληνικός λαός τα “μακριά χέρια” του Μαξίμου στις περιφέρειες».

Αντίθετα – όπως είπε – το ΠΑΣΟΚ επέλεξε «νέα πρόσωπα αλλά και πρόσωπα με εμπειρία, που δεν έχουν προτεραιότητα την καταγραφή αλλά την αλλαγή. Και χαίρομαι πάρα πολύ διότι ο κ. Δούκας είναι ο μόνος υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας που κατέθεσε πρόγραμμα για το περιβάλλον, το αστικό κλίμα, τις συνθήκες της καθημερινότητας, την ηχορύπανση. Για το πώς δηλαδή θα κάνουμε την Αθήνα μια ανθρώπινη πόλη» ανέφερε.

Πρόσθεσε, δε, κάνοντας λογοπαίγνιο με το επώνυμο του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων πως «τα έφερε έτσι η μοίρα ώστε, αν δεν θέλουμε να έχουμε έναν δήμαρχο-πρίγκιπα κλεισμένο στο παλάτι της πλατείας Κοτζιά, αλλά έναν δήμαρχο δίπλα στον πολίτη, θα πρέπει να ψηφίσουμε την Κυριακή ένα Δούκα. Διότι ο Χάρης Δούκας δεν πάει να καταγράψει δυνάμεις, αλλά να αλλάξει την Αθηνά, νικώντας τον κ. Μπακογιάννη στο δεύτερο γύρο».

Ερωτηθείς για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «τα διλήμματα θα τα καθορίσει ο λαός και θα κληθούμε να απαντήσουμε όλοι μας. Και εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι σίγουρος ότι στον δεύτερο γύρο θα είναι παντού τα προοδευτικά ψηφοδέλτια, που σχηματίσαμε».

«Αν είχε εκλεγεί αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ εργαζόμενος στη Goldman Sachs τι θα έλεγε το στόμα του κ. Πολάκη και του κ. Παππά;»

Κληθείς να σχολιάσει τη νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προέτρεψε τους πολίτες να φανταστούν «αν είχε εκλεγεί στο ΠΑΣΟΚ τον Δεκέμβριο του 2021 ένας αρχηγός εργαζόμενος στη Goldman Sachs, εφοπλιστής, ένας αρχηγός ο οποίος είχε αρθρογραφήσει υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένας αρχηγός που τον έπαιζαν μέρα-νύχτα τα κανάλια ακόμα και όταν πήγαινε βόλτα τον σκύλο του, τι θα έλεγε το στόμα του κ. Πολάκη, του κ. Παππά και της “υπόγας” των social media του ΣΥΡΙΖΑ;»

Προσδιόρισε ως στόχο του αγώνα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «να έχει η Νέα Δημοκρατία αξιόμαχο αντίπαλο, που θα τη στείλει στην αντιπολίτευση. Για εμένα αξιόμαχος αντίπαλος είναι ένα κόμμα προοδευτικό, με λόγο προγραμματικό που αγκαλιάζει τις αγωνίες των πιο αδύναμων, της μεσαίας τάξης και των νέων ανθρώπων».

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης ασκεί κριτική στη Ν.Δ., μιλάμε για κυβέρνηση-τσίρκο»

Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν αιχμηρός σχετικά με τη τοποθέτηση του υπουργού Υγείας στη Βουλή. «Ακούσατε τι είπε σήμερα ο κ. Χρυσοχοΐδης; Ο ΕΟΦ δεν έκανε καλά τη δουλειά του, γιατί δεν κάνει ελέγχους. Ο ΕΟΦ δεν κάνει καλά τη δουλειά του γιατί δεν ενημερώνει τους πολίτες για την έλλειψη φαρμάκων. Συγγνώμη, να κάνω μια ερώτηση; Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρέλαβε από άλλη κυβέρνηση; Η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν τέσσερα χρόνια; Απέτυχε ποιος; Η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ασκεί σήμερα κριτική στη Νέα Δημοκρατία. Εδώ μιλάμε για κυβέρνηση τσίρκο» ανέφερε.

«Προσπαθούν να οικειοποιηθούν τον δικό μου αγώνα»

«Δεν έχω μπει σε έναν ανταγωνισμό ο οποίος υπονομεύει την προσπάθεια να φύγει η Νέα Δημοκρατία από την κυβέρνηση. Γι’ αυτό μιλώ προγραμματικά και πολιτικά. Γι’ αυτό δεν χτυπώ με χυδαίο τρόπο τους πολιτικούς μου αντιπάλους και δεν έχω μιντιακούς βραχίονες να απαξιώνουν πρόσωπα χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας» συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων σημείωσε πως «τα επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιούσε το Documento εις βάρος μου την Κυριακή. Αν δεν είχα πάει στον εισαγγελέα το καλοκαίρι του 2022, θα παρακολουθούσε ο κ. Μητσοτάκης το μισό πολιτικό σύστημα και δεν θα είχε πάρει χαμπάρι κανείς. Έχω κουραστεί να προσπαθούν κάποιοι να οικειοποιηθούν τον δικό μου αγώνα. Εάν δεν πήγαινα τον Ιούλιο 2022 στον Εισαγγελέα με τους δικηγόρους μου να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά, θα ήξερε κανείς στην Ελλάδα τη λέξη Predator;» διερωτήθηκε.