Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για τον Στέφανο Κασσελάκη και το κόμμα

Η «Ν» παρουσιάζει σταθμούς και στοιχήματα σε ένα infographic

Συγκρούσεις, αιχμές, ευθείες βολές, αλλά και αλλεπάλληλα μηνύματα ενότητας. Από όλα έχει ο «μπαξές» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, ενός πρωτοεμφανιζόμενου προσώπου στην πολτική σκηνή, που επιδιώκει να επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά εξουσίας. Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Τάσεις φυγής διακρίνονται ήδη από μερίδα στελεχών, αν και κανείς δεν αναμένεται να κάνει κάποια κίνηση άμεσα.

Και τούτο γιατί υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις για το κόμμα και τον νέο πρόεδρο μέσα στους επόμενους μήνες, με πρώτη τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα ακολουθήσει το συνέδριο, κατά το οποίο ο κ. Κασσελάκης θα «μετρήσει» τη δύναμή του μέσα στο κόμμα. Ορισμένα στελέχη μάλιστα, όπως ο Νίκος Φίλης, έχοντας εξαπολύσει μύδρους κατά του νέου αρχηγού, αφήνουν να εννοηθεί ότι αν στο συνέδριο δεν επιβεβαιωθεί η «αριστερή» ταυτότητα του κόμματος, θα αποχωρήσουν.

Στα τέλη του έτους θα έρθει και η πρώτη μεγάλη μάχη του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση στη Βουλή – με αφορμή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ενώ το μεγάλο πολιτικό τεστ θα είναι ουσιαστικά οι Ευρωεκλογές. Η «Ν» παρουσιάζει σταθμούς και στοιχήματα σε ένα infographic.