Skip to main content

Στ. Τζουμάκας: Μεταβατικός αρχηγός ο Κασσελάκης- Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει ενωμένος «με τίποτα»

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο Στέφανος Κασσεάλης «είναι ο νικητής των εκλογών, αλλά θα κριθεί αν μπορεί να ηγηθεί», είπε.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη ως νέου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος ήταν επίσης υποψήφιος για την προεδρία αλλά έμεινε εκτός στον δεύτερο γύρο.

«Θα δούμε αν η εκλογή Κασσελάκη αποτελεί μία ακόμη φάρσα στην πολιτική Ιστορία ή αν όντως θα υπάρξει μία άλλη πολιτική», σχολίασε για τη νίκη Κασσελάκη, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε όλη αυτή την κατάσταση.

«Ο κόσμος ψηφίζει πάντα με αρχές;», διερωτήθηκε σε άλλο σημείο απαντώντας «όχι βέβαια». «Ψηφίζεται γιατί έχει αδιέξοδα. Πολλές φορές ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται», ανέφερε εκτιμώντας πως ο κ. Κασσελάκης κέρδισε γιατί μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα δημιουργήθηκε μία κρίση ηγεσίας και μία κρίση πολιτικής.

«Αυτά τα εκμτελλεύτηκαν πάρα πολλοί τυχοδιώκτες για να μπορέσουν να μπουν σε ένα προοδευτικό κόμμα και να μπουν γενικά στην πολιτική και στη χώρα«, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα, ο κ. Τζουμάκας εκτίμησε ότι με την ηγεσία Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει ενωμένος «με τίποτα» γιατί:

  1. έχουμε ήδη πολιτική διαφοροποίηση
  2. θα γίνουν πολιτικοί διαχωρισμοί
  3. έχουμε κρίση ηγεσίας.

Ο Στέφανος Κασσεάλης «είναι ο νικητής των εκλογών, αλλά θα κριθεί αν μπορεί να ηγηθεί», είπε υποστηρίζοντας πως η κρίση ηγεσίας δεν λύνεται με τις εκλογές.  «Για να υπάρξει ηγεσία πρέπει να γίνει αποδεκτή», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως για τον ίδιο ο κ. Κασσελάκης είναι ένας μεταβατικός πρόεδρος. Παράλληλα, «θα έχουμε κρίση πολιτικής ενότητας», σημείωσε.

Όσον αφορά για την παραμονή του στο κόμμα ο ίδιος δήλωσε ότι θα κριθεί από την πορεία της πολιτικής που θα έχει ο χώρος αυτός.