Skip to main content

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Σε καλό κλίμα οι συνομιλίες με Ερντογάν – Πάγιες οι θέσεις μας στο Κυπριακό

Φωτ. αρχείου EPA/YIANNIS KOURTOGLOU / POOL

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κύπριο πρόεδρο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ο συντονισμός ανάμεσα στις δύο πλευρές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Έκανα τις σχετικές δηλώσεις. Οι συνομιλίες (με τον πρόεδρο της Τουρκίας) έγιναν σε καλό κλίμα. Από την άλλη, όμως, είναι μία ευκαιρία να επαναλάβουμε τις πάγιες μας θέσεις σχετικά με το Kυπριακό ζήτημα, σε απόλυτo συντονισμό, πάντα, με τον κ. Πρόεδρο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο συντονισμός συνεχίζεται και επαναλαμβάνω, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για όλα όσα έχω ακούσει», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς νωρίτερα σήμερα για το Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «η θέση μας είναι ξεκάθαρη». «Είμαστε ένα και με την Κυπριακή Δημοκρατία και με τον κυπριακό λαό στις αυτονόητες διεκδικήσεις του. Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία αναγνώριση προφανώς της λύσης των δύο κρατών ή οποιαδήποτε τέτοια διεκδίκηση. Έχει ειπωθεί καθαρά, είναι μια διαχρονική ελληνική θέση που και η παρούσα κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός την εκφράζουν με σαφήνεια. Δεν υπάρχει καμία διάθεση να παγώσουμε τις διεκδικήσεις μας. Είναι ξεκάθαρο και προκύπτει και από τις συνεχείς συναντήσεις με τον Κύπριο πρόεδρο. Από εκεί και πέρα χρονικές προβλέψεις επίλυσης δεν έχει κάποια αξία να κάνω από αυτό εδώ το βήμα», υπογράμμισε.

naftemporiki.gr