Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Εκρηκτική ατμόσφαιρα – Κορυφώνεται η διαμάχη Αχτσιόγλου – Κασσελάκη

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Έφη Αχτσιόγλου: Ο κ. Κασσελάκης μου απευθύνθηκε με υποτιμητικό «στυλάκι»

«Κόκκινο» χτυπά η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η εσωκομματική μάχη της Έφης Αχτσιόγλου με τον Στέφανο Κασσελάκη κορυφώνεται εν όψει της τελικής αναμέτρησης για την ηγεσία.

Τρία εικοσιτετράωρα πριν από την κάλπη του δεύτερου γύρου, οι τόνοι παραμένουν στα ύψη και τα συντροφικά «μαχαιρώματα» συνεχίζονται, ενισχύοντας το κλίμα πόλωσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έφη Αχτσιόγλου: Μου απευθύνθηκε με υποτιμητικό «στυλάκι»

Σε συνέντευξή της στο Lifo η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου άσκησε εκ νέου δριμεία κριτική στον εσωκομματικό της αντίπαλο καταλογίζοντάς του ανυπαρξία συγκροτημένου πολιτικού σχεδίου, ενώ τον εγκάλεσε για το ότι – όπως είπε – τής απευθύνθηκε με υποτιμητικό ύφος επειδή είναι γυναίκα.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ερωτηθείσα συγκεκριμένα αν ένιωσε ότι την μειώνει ο κ. Κασσελάκης, όταν σε πρόσφατη δήλωσή του την αποκάλεσε με το μικρό της όνομα η κ. Αχτσιόγλου απάντησε πως «υπάρχει ένας εμπεδωμένος σεξισμός και πολύ βαθιά ανδροκρατικά στερεότυπα στην ελληνική κοινωνία» και πως «ακόμα και άνθρωποι θετικά διακείμενοι απέναντί μου, δυσκολεύονται να δεχτούν μια γυναίκα η οποία δεν θα έχει τη θέση υποστηρικτή, συμβούλου ή γραμματέα δίπλα σε έναν ισχυρό άντρα, αλλά θα είναι η ίδια στο τιμόνι».

Πηγή φωτ. ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτό συμβαίνει και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό απ’ ό,τι σε άλλα κόμματα. Αναφορικά, τώρα, με το γιατί άραγε ο κ. Κασσελάκης προσφώνησε στην ίδια δήλωση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που είναι άνδρας με το ονοματεπώνυμό του; Θα του έλεγε, επιπλέον, να πάνε μαζί σε περιοδεία ή ‘έλα τώρα, τελείωνε’ και μην προχωράς στον β’ γύρο;» συνέχισε. Σημείωσε δε ότι «δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού, ελάχιστα γνωριζόμαστε. Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό ‘στυλάκι’ ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη ‘φυσική’ τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν» ανέφερε.

Τόνισε ακόμη πως οι ψηφοφόροι πρέπει να γνωρίζουν το πολιτικό σχέδιο των δύο υποψηφίων. «Το δικό μου είναι γνωστό και κατατεθειμένο καιρό τώρα, είτε μιλάμε για εργασία, είτε για οικονομία, είτε για οργάνωση του κράτους, είτε για ανθρώπινα δικαιώματα, είτε για τις απαραίτητες οργανωτικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Εξάλλου, καθώς έχω διατελέσει σε θέσεις ευθύνης, έχω και πεπραγμένα. Από τη μεριά του συνυποψηφίου μου, αντίθετα, δεν έχω δει κάποιο σαφές σχέδιο, κάποιες πολιτικές προτάσεις με συγκεκριμένο περιεχόμενο, πέρα από ορισμένα συνθήματα τα οποία, ok, καλώς υπάρχουν, θα πρέπει όμως να παρουσιαστούν καθαρότερα στα μέλη του κόμματος αλλά και στους πολίτες οι θέσεις που συνοψίζονται σε αυτά» επισήμανε.

Στέφανος Κασσελάκης: Σέβομαι και εκτιμώ την Αχτσιόγλου

Από την πλευρά του ο κ. Κασσελάκης θέλησε να δώσει με ανάρτησή του μία απάντηση στα όσα έχουν γραφτεί για «πόλεμο» και προσπάθεια δυσφήμισης προς την συνυποψήφιά του για την προεδρία.

«Την Έφη Αχτσιόγλου τη σέβομαι και την τιμώ και έχει να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στον κοινό μας στόχο», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι είναι συναγωνίστρια και όχι αντίπαλος, όπως όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ.  «Θέλω να ξεκαθαρίσω και πάλι: Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους. Ανθρώπους που από τη Δευτέρα θα είμαστε μαζί στη μάχη για να πέσει το καθεστώς Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

Menelaos Myrillas / SOOC

Στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης αναφέρεται στο εξώδικο που έστειλε η κ. Αχτσιόγλου σε ιστότοπο για «ψευδές, συκοφαντικό, αναπόδεικτο και άκρως προσβλητικό» δημοσίευμα που αφορούσε δήθεν SMS προς τον Αλέξη Τσίπρα, με το οποίο του ζητούσε την παραίτησή του.

«Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για ένα ψεύτικο sms που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και για αήθεις διαστρεβλώσεις. Έστειλε εξώδικο. Την πιστεύω απόλυτα», είπε και αναφέρθηκε στις επιθέσεις που έχει δεχθεί και ο ίδιος. Διαβεβαιώσε μάλιστα γίνει «σπίδα προστασίας» για όλους στο κόμμα.

«Βολές» Φίλη για Κασσελάκη: Ο Μητσοτάκης θα πέσει με σχέδιο, δεν πέφτει από αυτοδημιούργητο ναυτιλιακό broκer της Αμερικής

Βέλη κατά του κ. Κασσελάκη εξαπέλυσε και ο Νίκος Φίλης ο οποίος κληθείς να σχολιάσει όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ: «Δεν βλέπω μαχαίρια, βλέπω αντιπαράθεση απόψεων, δυστυχώς από τη μία πλευρά από το στρατό που είναι στο διαδίκτυο με τον κ. Κασσελάκη, βλέπω και συμπεριφορές οι οποίες είναι προβληματικές, ορισμένοι μάλιστα συμπεριφέρονται με ένα τρόπο, ο οποίος όχι απλώς δεν είναι ευγενής, είναι πολύ κακός, δεν θα ήθελα να τον χαρακτηρίσω, εναντίον της κ. Αχτσιόγλου και όλων των άλλων».

Ερωτηθείς αν υπάρχει «στρατός» του κ. Κασσελάκη απάντησε πως «υπάρχει στρατός, δεν λέω έμμισθος στρατός», ενώ έβαλε στο κάδρο και τον Παύλο Πολάκη λέγοντας: «Αυτό συμβαίνει, επί ένα μήνα γίνεται αυτό και δεν υπάρχει καμία καταδίκη. Ο Πολάκης, δε, βρίζει όποιον μιλάει ελληνικά». Για το ο κ. Κασσελάκης έχει πολιτικές απόψεις ο κ. Φίλης σχολίασε: «Να τον καλέσετε να σας πει. Γίνονται συζητήσεις με μονολόγους των βίντεο, μόνο εικόνα, όχι ανταλλαγή απόψεων. Ο Μητσοτάκης θα πέσει με σχέδιο και με αγώνες, δεν θα πέσει επειδή είμαι όμορφος και μιλάω καλά αγγλικά, δεν πέφτει από αυτοδημιούργητο ναυτιλιακό broκer της Αμερικής».

Ν. Παππάς: Αδικούν τον Αλέξη Τσίπρα όσοι τον καλούν να πάρει θέση

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς, ο οποίος στηρίζει τον κ. Κασσελάκη, απηύθυνε έκκληση για χαμηλούς τόνους. «Οι υψηλοί τόνοι, τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και τα δηλητηριώδη υπονοούμενα δεν είναι καλά πράγματα. Αυτά δεν είναι όμορφα και δεν πρέπει να γίνονται, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται, διότι έχω δει πράματα και θάματα στο διαδίκτυο και όχι από μία μεριά» ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ερωτηθείς για τις φωνές που ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση ο κ. Παππάς σημείωσε πως ο πρώην πρόεδρος του κόμματος «προφυλάσσει το κεφάλαιο που ο ίδιος αποτελεί για την παράταξη και για την πατρίδα». «Οτιδήποτε και να έλεγε αυτή τη στιγμή θα υπήρχαν ερμηνείες ότι αποτελεί ένα κλείσιμο του ματιού προς τη μία και την άλλη υποψήφιο. Νομίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας, με ενδεδειγμένο τρόπο διαχειρίζεται αυτή την ιστορική μετάβαση και θεωρώ, ότι δηλώσεις που άκομψα τον προκαλούν να πάρει θέση, αδικούν και αυτούς που τις διατυπώνουν αλλά και τον ίδιο τον Τσίπρα» παρατήρησε.