Skip to main content

Βρετανική οδηγία, για την αυριανή απεργία: «Προσοχή στις διαδηλώσεις»

«Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν συχνά δακρυγόνα για να διαλύσουν διαδηλώσεις, κάτι που μπορεί να βλάψει την αναπνοή και την όρασή σας»

Προειδοποίηση για την αυριανή γενική απεργία στην Ελλάδα, εξέδωσε το Φόρεϊν Όφις επικαιροποιώντας  την ταξιδιωτική του οδηγία για την Ελλάδα στον τομέα Ασφάλειας και Προστασίας.

Η οδηγία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνιστά στους Βρετανούς ταξιδιώτες στην χώρα μας, να αποφεύγουν «τις διαδηλώσεις όπου είναι δυνατόν» καθώς κάποιες «στο παρελθόν έγιναν βίαιες».

«Εάν βρεθείτε απροσδόκητα κοντά σε μια διαδήλωση, απομακρυνθείτε σε ένα γνωστό ασφαλές μέρος. Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν συχνά δακρυγόνα για να διαλύσουν διαδηλώσεις, κάτι που μπορεί να βλάψει την αναπνοή και την όρασή σας» προειδοποιεί.

«Τα φέρι μπορεί να επηρεαστούν και πολλά αεροδρόμια ενδέχεται να κλείσουν. Επικοινωνήστε με τον πάροχο μεταφοράς εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε θαλάσσια ή αεροπορικά στις 21 Σεπτεμβρίου. Τα λεωφορεία και οι υπηρεσίες του μετρό ενδέχεται επίσης να επηρεαστούν.

Το προσωπικό των νοσοκομείων στηρίζει την απεργία, αλλά οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης θα λειτουργήσουν. Συμβουλευτείτε απευθείας το νοσοκομείο σας εάν έχετε προγραμματίσει ένα ραντεβού στις 21 Σεπτεμβρίου.

Διαμαρτυρίες έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα με δύο μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα», αναφέρει επίσης το Φόρεϊν Όφις.