Skip to main content

Σπαρτιάτες: Νέες κατηγορίες Β. Στίγκα κατά των 11 βουλευτών

Μόνος του στα έδρανα των Σπαρτιατών ο Βασίλης Στίγκας. Φωτ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Συνεχίζονται οι εκατέρωθεν καταγγελίες

Κατηγορίες κατά των 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών» για αντιποίηση της σφραγίδας και της επωνυμίας του κόμματος, εκτόξευσε ο Βασίλης Στίγκας.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των 11 βουλευτών σε βάρος του, χθες το απόγευμα, μετά τη διαγραφή των Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χάρη Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη.

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» αναφέρει ότι «η εμφάνιση των ονομάτων των 11 βουλευτών στο τέλος της ανακοίνωσης αυτής, είναι τελείως αυθαίρετη και υφίσταται βάσιμη αμφιβολία για την πραγματική βούληση των βουλευτών αυτών».

Σπαρτιάτες: Μήνυμα 112 από τους 11 – Το χρονικό της ρήξης

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του κόμματος σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Από τον επίσημο λογαριασμό του κόμματος ”Σπαρτιάτες” στο γραφείο της Βουλής και το μοναδικό επίσημο ηλεκτρονικό λογαριασμό (email) που διατηρεί το Γραφείο Τύπου του κόμματος στη Βουλή, γίνεται η ακόλουθη ανακοίνωση:

 Χθες την 31η Αυγούστου 2023 και λίγο μετά την αγόρευση του προέδρου του κόμματος ”Σπαρτιάτες”, Βασίλειου Στίγκα στη Βουλή, εμφανίστηκε μέσω ενός ψευδεπίγραφου λογαριασμού με το όνομα ” Σπαρτιάτες”, ανακοίνωση που φέρεται να κάνουν 11 βουλευτές του κόμματος, η οποία κατ’ ουσίαν αντιποιείται τη σφραγίδα και την επωνυμία του, αφού ουδέποτε δημοσιεύτηκε από το επίσημο email του τέτοια ανακοίνωση.

 Είναι φανερό ότι κάποιο ή κάποια άγνωστα στο κόμμα άτομα αντιποιήθηκαν την επωνυμία του κόμματος, και εξέδωσαν ανακοίνωση από άγνωστο σε εμάς email που ονομάτισαν ” Σπαρτιάτες”, προκειμένου να δημιουργηθεί σύγχυση στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στους χιλιάδες οπαδούς και ψηφοφόρους του κόμματός μας.

 Ανεξαρτήτως του προσβλητικού περιεχόμενου της ανακοίνωσης αυτής για το κόμμα μας και της αντιποίησης της ταυτότητός του και του προγράμματός του, η εμφάνιση των ονομάτων των έντεκα βουλευτών στο τέλος της ανακοίνωσης αυτής, είναι τελείως αυθαίρετη και ως εκ τούτου υφίσταται βάσιμη αμφιβολία για την πραγματική βούληση των βουλευτών αυτών».

Το χρονικό της ρήξης

Υπενθυμίζεται ότι από χθες οι «Σπαρτιάτες» παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης, με τον αρχηγό του κόμματος Βασίλη Στίγκα και τους βουλευτές του να βρίσκονται στα «χαρακώματα».

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στο κόμμα είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό ωστόσο οι χθεσινές εξελίξεις με τη διαγραφή των τριών μελών της Κ.Ο. οδήγησαν σε ολική ρήξη την ηγεσία του κόμματος με τους βουλευτές.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Βασίλης Στίγκας: Πήγαιναν στον Δομοκό για να δηλώσουν τα σέβη τους και να πάρουν οδηγίες

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 o πρόεδρος των Σπαρτιατών προϊδέασε και για άλλες διαγραφές. «To γραφείο μου είναι ανοιχτό. Όσοι ξεπεράσουν τα εσκαμμένα και δεν συμμορφωθούν με τις διατάξεις του κόμματος, βεβαίως θα διαγράψω και άλλους. Το πανηγύρι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει» ανέφερε.

Κατήγγειλε επίσης ότι βουλευτές του κόμματος επισκέπτονταν τον Ηλία Κασιδιάρη στις φυλακές Δομοκού για να πάρουν οδηγίες. «Βουλευτές και άτομα που εργάζονται για τους βουλευτές πήγαιναν στον Δομοκό για να δηλώσουν τα σέβη τους και να πάρουν οδηγίες» είπε προσθέτοντας: «Δεν ξέρω αν έπαιρναν γραμμή, δεν θέλω να μιλήσω, ο νοών νοείτω».

Ερωτηθείς αν ο ίδιος έχει επικοινωνία με τον Ηλία Κασιδιάρη ο Βασίλης Στίγκας απάντησε αρνητικά. «Μια φορά μετά τις εκλογές μου ευχήθηκε και αυτό ήταν όλο, σε τηλέφωνο τρίτου».

Η αφορμή για το ξέσπασμα του «εμφυλίου»

Ο ασκός του Αιόλου είχε ανοίξει από τα τέλη Ιουλίου όταν ο βουλευτής του κόμματος Κωνσταντίνος Φλώρος, τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Βασίλη Στίγκα. Ο τελευταίος τότε ανέφερε ότι δεν είχε γνώση των όσων είπε ο βουλευτής Λάρισας και πως όφειλε να πάρει κάποια μέτρα.

Ακολούθησε η κοινή γραπτή δήλωση των εννέα – από τους 12 – βουλευτές των «Σπαρτιατών», με την οποία καταδίκαζαν «τις αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στην Ολομέλεια της Βουλής εις βάρος του συναδέλφου μας κ. Κωνσταντίνου Φλώρου».

Έκτοτε ξεκίνησε μία προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που είχαν προκληθεί με την «ανταρσία» βουλευτών του κόμματος με αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η στήριξη στον Ηλία Κασιδιάρη

Την περασμένη Κυριακή οι «Σπαρτιάτες» ανακοίνωσαν επισήμως πως στηρίζουν την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη, για τον Δήμο Αθηναίων. «Υπό τις παρούσες συνθήκες η υποψηφιότητα του συνδυασμού “Ελεύθεροι Αθηναίοι”, με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη, θα μπορούσε να αποτελέσει ανάχωμα στην καταστροφική πορεία της Δημοτικής Αρχής της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα. Παρότι με τον κύριο Κασιδιάρη, έχουμε αρκετές και διαφορετικές ιδεολογικές-πρακτικές προσεγγίσεις, εν τούτοις η υποψηφιότητά του ενδείκνυται προκειμένου να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος του Δήμου Αθηναίων υπό την διοίκηση του Κώστα Μπακογιάννη» ανέφερε συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

Οι καταγγελίες Στίγκα για «Greek Mafia και Δον Κορλεόνε»

Η χθεσινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή αποτέλεσε θρυαλλίδα εξελίξεων. Ο Βασίλης Στίγκας εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες κατά των βουλευτών των «Σπαρτιατών» που απουσίαζαν από τα έδρανα της Βουλής. «Μπήκα στα “ρεκόρ Γκίνες”, με το να κάθομαι μόνος μου από το κόμμα στα έδρανα. Οι κύριοι που λείπουν σήμερα είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα εξωκοινοβουλευτικά. Το λέω με το θάρρος της γνώμης μου. Τα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε» υποστήριξε.

Μόνος του στα έδρανα των Σπαρτιατών ο Βασίλης Στίγκας. Φωτ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Η διαγραφή των τριών βουλευτών

Αμέσως μετά με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο πρόεδρος του κόμματος γνωστοποίησε πως έθεσε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» τους τρεις βουλευτές Γιάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβάρδα και Γιάννη Κόντη. «Δεν νοείται σε μία Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι βουλευτές της να δρουν αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ουσιαστικά εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς. Εμείς οι ‘Σπαρτιάτες’ αναγνωρίζουμε τον θεσμικό μας ρόλο και είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε την Δημοκρατία, τους Θεσμούς, τη χώρα και τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Στίγκας στην επιστολή του.

11 εναντίον του Β. Στίγκα

Απαντώντας στις βολές του Βασίλη Στίγκα, οι 11 βουλευτές του κόμματος εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία αντέτειναν πως «όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος». Υποστήριξαν ακόμη πως «η παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι». Προανήγγειλαν ακόμη πως «η κοινοβουλευτική ομάδα Σπαρτιάτες ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη Βουλή και σε όλη την Ελλάδα».

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Η κόντρα οδηγήθηκε στα άκρα με τον Βασίλη Στίγκα να καταγγέλλει στη συνέχεια εκβιασμούς και μεθοδεύσεις με στόχο την πολιτική χειραγώγηση του ιδίου, αλλά και την κρατική χρηματοδότηση του κόμματος.

Σε συνομιλία που είχε ο κ. Στίγκας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, δήλωσε ότι ποτέ δεν ήταν ούτε χειραγωγούμενος και καθοδηγούμενος από κανέναν, ούτε είχε ποτέ καμία συνεννόηση με τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσύρει την στήριξη του στην υποψηφιότητα του για το αξίωμα του δημάρχου της Αθήνας και προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου, στην οποία, όπως δεσμεύτηκε, θα μιλήσει για όλα και με ονόματα.

Η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε στο περιστύλιο της Βουλής με τους τρεις διαγραφέντες βουλευτές να ανταποδίδουν τα πυρά. «Ζητήσαμε να συσταθούν τα όργανα του κόμματος, όπως το καταστατικό προβλέπει. Αυτό μόνο ζητήσαμε, όπως είχαμε κάθεν δικαίωμα. Δεν είχαμε θέσει θέμα προέδρου, δεν είχαμε θέσει θέμα επιχορήγησης. Να σημειώσω πως φτάσαμε να μην ξέρουμε ότι δικαιούμαστε και έχουμε λάβει επιχορήγηση, μπήκαν τα λεφτά και μάλιστα πολλά στο ταμείο και δεν το γνωρίζαμε. Προσωπικά, ήθελα να κατέβω με τους ‘Έλληνες’, η δικαιοσύνη δεν με άφησε και κατέβηκα με τους ‘Σπαρτιάτες’. Παραμένουμε στο κόμμα, είμαστε μέλη του κόμματος» ανέφερε ο Γιάννης Κόντης.

Με τη σειρά του ο Ιωάννης Δημητροκάλης ανέφερε πως «ο κ. Στίγκας αρνείτο να εφαρμόσει το καταστατικό και συνέχεια ανέβαλε το ανοιχτό συνέδριο». «Μας έλεγε να τα βρούμε εδώ κάτω να τα συμφωνήσουμε μέσα σε ένα γραφείο. Θα βγούμε σε κάθε Περιφέρεια και θα γράψουμε μέλη στους ‘Σπαρτιάτες’, το κόμμα δεν ανήκει σε κανέναν…Ανήκει στις 250.000 ψηφοφόρους και σε κανένα πρόσωπο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα δικαστήρια» είπε.

Ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς κατηγόρησε τον Βασίλη Στίγκα ότι «διέπραξε ένα οιονεί πραξικόπημα». «Ο κ. Στίγκας με ανοίκειους χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε κατά εκλεγμένων βουλευτών. Διατελεί ένα ρόλο σύγχρονου εφιάλτη. Έστω και ανεξάρτητοι τιμούμε τον ελληνικό λαό» δήλωσε.

naftemporiki.gr