Skip to main content

Πυρκαγιές: Στον Έβρο ο Β. Κικίλιας- Θα πετάξει στις πυρόπληκτες περιοχές

Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Η κατάσταση στο δάσος της Δαδιάς προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Στον Έβρο, όπου μαίνονται οι πυρκαγιές για ένατη ημέρα, βρίσκεται ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Αυτή την ώρα συμμετέχει σε σύσκεψη ενημέρωσης, στην Αλεξανδρούπολη, για την κατάσταση των πύρινων μετώπων στον Έβρο. Η σύσκεψη πραγματοποιείται σε αίθουσα του αεροδρομίου Δημόκριτος, όπου έφτασε νωρίτερα ο υπουργός.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Έβρου, Στ. Κελέτσης, ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρ. Μέτσιος, ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Σουφλίου Παν. Καλακίκος καθώς και εκπρόσωπος του δήμου Αλεξανδρούπολης

Μετά τη σύσκεψη, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός θα πετάξει στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στον Έβρο, με super puma.

Στην περιοχή του Έβρου δύο είναι τα κύρια μέτωπα που δημιουργούν κινδύνους.

Το ένα είναι το μέτωπο Αισύμης-Λεπτοκαρυάς, όπου μέχρι αργά το βράδυ χθες δινόταν μάχη να μην μπει στο χωριό της Αισύμης καθώς το μέτωπο γύρισε προς την συγκεκριμένη περιοχή. Το δεύτερο μέτωπο είναι στη Δαδιά, όπου υπάρχει η ανησυχία μήπως περάσει σε κάποια νέα περιοχή, κάπου κοντά στο χωριό Κοτρωνιά, όπου υπάρχει ένα δρυμός.

Η κατάσταση στο δάσος της Δαδιάς προκαλεί έντονο προβληματισμό. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, «δυστυχώς, βλέπουμε ότι το μέτωπο της Δαδιάς δεν μπορεί να περιοριστεί, να τεθεί υπό έλεγχο. Και αυτό προβληματίζει περισσότερο».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, γίνεται έκκληση για την ενίσχυση των μέσων γιατί από αύριο οι άνεμοι αναμένεται ότι θα στραφούν σε νοτιάδες. «Από τη Δευτέρα αλλάζουν οι άνεμοι, άρα η απειλή μεγαλώνει και μετά δεν γνωρίζουμε πώς και αν θα μπορέσει να σταματήσει η επέλαση του πύρινου μετώπου», είπε.