Skip to main content

«Πόλεμος» στους Σπαρτιάτες λόγω Κασιδιάρη: «Άδειασε» ο Στίγκας τον Φλώρο

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής του Φλώρου μετά τη στήριξη στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη.

Εμφύλιος ξέσπασε στο κόμμα των Σπαρτιατών, μετά την ανακοίνωση του Ηλία Κασιδιάρη ότι θα είναι υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας.

Ο καταδικασμένος σε 13 χρόνια κι 6 μήνες κάθειρξη για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, μέσω της συνηγόρου του, ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Την κίνηση αυτή έσπευσε να χαιρετίσει από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος. Ωστόσο ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, δεν είχε ενημερωθεί για την πρωτοβουλία του βουλευτή και έσπευσε να τον «αδειάσει», αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και διαγραφής του.

Η δήλωση Φλώρου

«Η ευχάριστη είδηση της ημέρας είναι η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας» είπε ο Κ. Φλώρος και ζήτησε ουσιαστικά να μην μπει μπλόκο στη συμμετοχή του φυλακισμένου Κασιδιάρη στις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Αφήστε τους ανθρώπους να ψηφίσουν αυτόν που θέλουν» είπε χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση Στίγκα

Στη συνέχεια ανεβαίνοντας στο βήμα ο πρόεδρος του κόμματος διευκρίνισε ότι δεν είχε ενημερωθεί για τις δηλώσεις αυτές. «Δεν είχα ενημέρωση για το θέμα. Οφείλω, εφόσον κάποιος ενεργεί αυτουβούλως, να πάρω κάποια μέτρα» τόνισε ο Β. Στίγκας.