Skip to main content

Μηταράκης: Η ασφάλεια στα Πανεπιστήμια παραμένει προτεραιότητα της κυβέρνησης

Υ.ΠΡΟ.ΠΟ.

«Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία παραμένει μέσα στα ιδρύματα».

Απάντηση σχετικά με το έργο και τη δράση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, σε επίκαιρη ερώτηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Όπως τόνισε, «σαφέστατα δεν είναι αποτυχημένος θεσμός η Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Δεν κάνουμε στροφή 180 μοιρών. Ούτε καταργείται όπως λανθασμένα λέχθηκε, ούτε ετοιμάζεται κάποια νομοθετική πρωτοβουλία». Παράλληλα, σημείωσε πως «η ασφάλεια στα Πανεπιστήμια αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Η καλύτερη εικόνα στα Πανεπιστήμια είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής και σε πολλές περιπτώσεις της αστυνομικής επέμβασης και εκκαθάρισης έκνομων συμπεριφορών. Αλλά και ενός συνεχούς διαλόγου με τους πρυτάνεις, καθώς απαιτείται ένα συγκροτημένο ολοκληρωμένο σχέδιο ασφαλείας για κάθε Πανεπιστήμιο και αυτό είναι και ευθύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Κατά τη δευτερολογία του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε πως «η Πανεπιστημιακή Αστυνομία παραμένει μέσα στα ιδρύματα, πρέπει να δουλέψει πιο οργανωμένα μαζί με την υπόλοιπη Ελληνική Αστυνομία, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κάθε έκνομη συμπεριφορά».