Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Ανάγκη για καινοτόμες πολιτικές καταπολέμησης των διακινητών σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Alexandros Michailidis / SOOC

Αναφέρθηκε ακόμα στη μείωση των μεταναστευτικών ροών που πέτυχε η Ελλάδα

Για καινοτόμες πολιτικές καταπολέμησης των διακινητών σε ευρωπαϊκό επίπεδο έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του για το μεταναστευτικό στη σύνοδο κορυφής που είναι σε εξέλιξη. Αυτό όπως σημείωσε θα αποτρέψει τις αναχωρήσεις που θέτουν τις ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο.

Αναφέρθηκε ακόμα στη μείωση των μεταναστευτικών ροών που πέτυχε η Ελλάδα, αποτέλεσμα και της βελτίωσης της συνεργασίας με την Τουρκία το τελευταίο διάστημα.

Σημειώνεται ότι αναφορικά με το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, εξέφρασε τη θλίψη των Ελλήνων για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, επισημαίνοντας ότι απαιτείται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη ρίζα του.

«Ήταν ένα πλοίο γεμάτο ανθρώπους που έλαβαν ψεύτικες υποσχέσεις για ασφαλές ταξίδι. Ο κίνδυνος ήταν τεράστιος, η μόνη εναλλακτική είναι να σπάσουμε τον κύκλο και να χτυπήσουμε τη ρίζα του προβλήματος με τα πλοία που φεύγουν από τη Νότια Μεσόγειο και ριψοκινδυνεύουν ζωές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι άδικο να εξαπολύονται κατηγορίες σε βάρος του ελληνικού Λιμενικού για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ενώ μίλησε για την ευθύνη των διακινητών.

Πηγή: ΑΜΠΕ