Skip to main content

Εκλογές 2023 – Associated Press: Σε ισχυρή πλειοψηφία ελπίζει ο Μητσοτάκης

«Ο 55χρονος συντηρητικός ηγέτης Κυριάκος Μητσοτάκης προσβλέπει σε μια δεύτερη τετραετή θητεία»

«Οι Έλληνες ψήφιζαν την Κυριακή στις δεύτερες γενικές εκλογές σε διάστημα 5 εβδομάδων, με το συντηρητικό κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία τέσσερα χρόνια να είναι το ισχυρό φαβορί για να κερδίσει με ευρεία πλειοψηφία», μεταδίδει το Associated Press.

Live Εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

«Η ψηφοφορία επισκιάζεται από ένα μεγάλο ναυάγιο πριν από λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα που άφησε εκατοντάδες μετανάστες νεκρούς ή αγνοούμενους στα ανοικτά των ακτών της δυτικής Ελλάδας. Όμως η καταστροφή αυτή είναι απίθανο να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική έκβαση, καθώς οι Έλληνες αναμένεται να επικεντρωθούν σε εσωτερικά οικονομικά ζητήματα» σχολιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Σημειώνει δε πως «ο 55χρονος συντηρητικός ηγέτης Κυριάκος Μητσοτάκης προσβλέπει σε μια δεύτερη τετραετή θητεία ως πρωθυπουργός αφού το κόμμα του η Νέα Δημοκρατία κέρδισε με τεράστια διαφορά τον Μάιο, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει αρκετές κοινοβουλευτικές έδρες για να σχηματίσει κυβέρνηση. Με έναν νέο εκλογικό νόμο που ευνοεί τώρα το νικητήριο κόμμα με μπόνους έδρες, ελπίζει να κερδίσει αρκετές έδρες για να σχηματίσει ισχυρή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 300 μελών».

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Η μάχη της κάλπης στο κανάλι της Ναυτεμπορικής