Skip to main content

Ζ. Ράπτη στο Naftemporiki TV: Ενίσχυση του ΕΣΥ, παραμένει ο δημόσιος χαρακτήρας

Η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Ζωή Ράπτη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Η ανθρώπινη ζωή αποτελεί απόλυτη αξία για όλους μας» δήλωσε η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Ζωή Ράπτη, μιλώντας την Παρασκευή στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή «12:00-14:00» με τη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο. Η κ. Ράπτη χαρακτήρισε άστοχη τη δήλωση του Σπύρου Πνευματικού, ενώ αναφέρθηκε και στη συγγνώμη που ζήτησε ο ίδιος.

«Επειδή οι αρχές και οι αξίες της παράταξης μας είναι και στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών και της υγείας του ανθρώπου, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Σπύρο Πνευματικό να μην συμμετάσχει στην προεκλογική μάχη και εφόσον εκλεγεί να παραδώσει την έδρα του, γιατί σήμερα έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων και της Ν.Δ., αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει και πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα για την ενίσχυση του ΕΣΥ» σημείωσε.

Στη συνέχεια η κ. Ράπτη ανέφερε πως «το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει δομηθεί με τον δημόσιο χαρακτήρα που όλοι γνωρίζουμε και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, το ΕΣΥ ενισχύθηκε με μια σειρά από πόρους καθώς αυξήσαμε τις δαπάνες και το ενισχύσαμε με προσλήψεις, ο Πρωθυπουργός έχει αναγγείλει και άλλες προσλήψεις».

Τέλος η κ. Ράπτη υποστήριξε ότι «το δημόσιο σύστημα υγείας χρειάζεται ενίσχυση, όπως και το ΕΚΑΒ και σε μέσα και σε προσωπικό, η Ν.Δ. έχει ανακοινώσει ότι θα ενισχυθεί με μόνιμες προσλήψεις 500 – 600 διασωστών το αμέσως επόμενο διάστημα, κάθε τομέας έχει τις ανάγκες του, το ΕΣΥ θα ενισχυθεί και σε προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή, πρόθεση μας είναι να φτάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στοχεύσουμε στην αύξηση των μισθών σε όλο τον δημόσιο τομέα».