Skip to main content

Εύα Καϊλή: Είχα παραλύσει από φόβο-Εμπιστεύτηκα απόλυτα τον Τζόρτζι

EP/­Handout via REUTERS

Η πρώτη συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή της.

Συνέντευξη μετά την υπό όρους αποφυλάκισή της μετά από έξι μήνες προφυλάκισής της, για το σκάνδαλο Qatargate, έδωσε η Εύα Καϊλή.

Μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα Liberation, έδωσε τη δική της εκδοχή για όσα συνέβησαν την ημέρα της σύλληψής της στις 9 Δεκεμβρίου. Στη συνέντευξη που έχει τίτλο «Είχα παραλύσει από φόβο», η κ. Καϊλή ουσιαστικά υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, και του πρώην αφεντικού του, Αντόνιο Παντσέρι. Όπως είπε, ο σύντροφός της είχε μια σχέση εξάρτησης με τον  Παντσέρι.

«Τον εμπιστεύτηκα απόλυτα. Έχω ζήσει σχέσεις όπου στις οποίες δεν υπήρχε εμπιστοσύνη. Δεν εμπιστευόμουν και δεν το ήθελα αυτό μαζί του. Δεν είχα δει ποτέ αυτά τα χρήματα» είπε.

«Δεν έχω να κρύψω τίποτα», συνέχισε, προσθέτοντας ότι η αστυνομία δεν βρήκε τίποτα στους λογαριασμούς της ούτε στην Ελλάδα ούτε στο Βέλγιο. «Δεν υπάρχουν λογαριασμοί στο εξωτερικό, σε Ρωσία, Κύπρο ή Παναμά. Έχουν ελέγξει τα πάντα», είπε, σημειώνοντας επίσης ότι δεν βρέθηκαν ούτε δαχτυλικά αποτυπώματα στα χρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι της.

«Με έβαλαν στη φυλακή για κάτι για το οποίο δεν είχα καμία ανάμειξη. Είναι προφανές ότι δεν έχω κανένα ρόλο σε αυτή την υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν αναφέρθηκα ποτέ στις συζητήσεις μεταξύ Παντσέρι και Τζόρτζι τις οποίες η αστυνομία άκουγε για ένα χρόνο. Όλα τα χρήματα ήταν δικά τους και το είπαν στον δικαστή. Είναι τόσο προφανές ότι δεν έχω κανέναν ρόλο σε αυτή την υπόθεση».

Στη συνέντευξη περιέγραψε επίσης πώς έδωσε την βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της, να τα παραδώσει στον Παντσέρι και γιατί. Αναφέρθηκε επίσης στην κακομεταχείριση που δέχθηκε στο αστυνομικό τμήμα και στην απομόνωση, που έμεινε για τρεις ημέρες, αλλά και στην κόρη της, την οποία στην αρχή δεν μπορούσε να δει καθόλου και στη συνέχεια μόνο δύο φορές το μήνα, για δύο ώρες.