Skip to main content

Η τριπλέτα κινήσεων Μητσοτάκη μέχρι τις εκλογές

Στην Πειραιώς δεν θέλουν να υπάρξει χαλαρότητα στους ψηφοφόρους.

Οι κάλπες την Κυριακή των εκλογών είναι άδειες και πρέπει να γεμίσουν με «γαλάζια» ψηφοδέλτια σημειώνεται από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και επισημαίνεται πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. «Όλα ξεκινούν από την αρχή» τονίζει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογραμμίζει πως χρειάζεται «ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση», ώστε την επόμενη ημέρα να μην υπάρξουν περιπέτειες.

Αυτό που σημειώνεται από το γαλάζιο στρατόπεδο είναι πως στην επόμενη Βουλή μπορεί να είναι περισσότερα κόμματα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να ανεβεί ο πήχης της αυτοδυναμίας. «Γι’ αυτό και εμείς ανεβάζουμε τον πήχη των δικών μας προσδοκιών. Καλύτερο αποτέλεσμα θα πετύχουμε στις 25 Ιουνίου από αυτό που πετύχαμε την 21η Μαΐου» σημείωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Πειραιώς δεν θέλουν να υπάρξει χαλαρότητα στους ψηφοφόρους μετά την καθαρή επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και το δίλημμα που και αυτή την φορά μπαίνει είναι «αυτοδυναμία ή περιπέτειες».  Εστίαζουν δε στην ανάγκη να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η « νέα κοινωνική μαζική συμμαχία» που δημιουργήθηκε στις τελευταίες εκλογές

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεντρώνεται σε τρία βασικά σημεία:

1.Τονίζει πως στόχος είναι μια καθαρή νίκη και επισημαίνει πως «δεν νομίζω ότι θα ήθελε κανείς σήμερα ο οποίος νοιάζεται για το συμφέρον της χώρας να είχε μια κυβέρνηση που να είχαμε 151, 152, 153 βουλευτές». Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από την Πειραιώς, ενώ σημειώνεται πως «αυτοδύναμη  κυβέρνηση δεν σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση».

2.Υπογραμμίζει πως στις εκλογές οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. «Τους αφήνουμε να διαγκωνίζονται για τα πρωτεία στην αντιπολίτευση και για το ποιος θα πάρει το ρετιρέ της κεντροαριστερής πολυκατοικίας» σημείωσε χθες από την Κρήτη.

3.Εστιάζει σε ενα θετικό αφήγημα για την επόμενη ημέρα, επισημαίνοντας  πως οι πολίτες στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση έκλεισαν την πόρτα στην τοξικότητα και στην  πόλωση. Στις εκλογές «νίκησε ο πραγματισμός και ο ρεαλισμός και ηττήθηκαν ο λαϊκισμός και τα ψέματα που έρχονταν από το παρελθόν» επισημαίνεται  από το γαλάζιο στρατόπεδο.

Μάχη νομό – νομό

Η διήμερη επίσκεψη  του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη (χθες και προχθές) έρχεται σε συνέχεια των σημάτων που εξέπεμψε για  συστράτευση των «γαλάζιων» με στόχο ισχυρή κυβέρνηση. Το επόμενο διάστημα θα βρεθεί σε περιοχές-κλειδιά της Αττικής και της περιφέρειας, ενώ προκρίνεται ένα νέο μοντέλο επικοινωνίας με τους πολίτες.

Ειδικότερα ο Κ. Μητσοτάκης επιλέγει λιγότερο τις «παραδοσιακές» συγκεντρώσεις και στόχος είναι να επισκεφθεί όσο το δυνατόν  περισσότερες περιοχές της χώρας. Παράλληλα βέβαια στην τελική ευθεία προς τις κάλπες θα γίνουν και τρεις έως τέσσερις μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις.

To επόμενο διάστημα το βάρος θα πέσει κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου κόμματα που κινούνται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας κατέγραψαν υψηλότερα ποσοστά από αυτά που έχουν στο σύνολο της επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταξύ άλλων περιλαμβάνει περιοδείες στην Χαλκιδική,  στην Καβάλα, στη Δράμα, στην Πέλλα και στην Πιερία.

Στην μάχη ρίχνονται και τα στελέχη της πρώτης γραμμής του κόμματος που θα οργώσουν την χώρα για να περάσουν τα «γαλάζια» μηνύματα.. Άλλωστε οι επόμενες εκλογές είναι με λίστα και έτσι οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να κυνηγήσουν  εκ  νέου στον σταυρό.

Το πρόγραμμα των εξορμήσεων έχει κλειδώσει και μεταξύ άλλων οι Ν. Δένδιας και Ν. Παναγιωτόπουλος  θα επισκεφθούν τον Έβρο, ο Αδ. Γεωργιάδης θα βρεθεί σε νόμους της Μακεδονίας, ο  Χ. Σταϊκούρας μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί την Ροδόπη, ο Β. Κικίλιας θα πάει στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, ο Κ. Πιερρακάκης θα μεταβεί στην Κρήτη κ.α. Συνολικά περισσότερα από 50 γνωστά στελέχη του κόμματος θα κάνουν περιοδείες σε όλη την χώρα με στόχο να τονίσουν το διακύβευμα των επόμενων εκλ