Skip to main content

ΠΑΣΟΚ: Πουθενά στο πρόγραμμά μας δεν μιλάμε για αύξηση του ΕΝΦΙΑ

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

«Θέση του κόμματος είναι η προοδευτική μείωση του ΕΝΦΙΑ» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη με φόντο τις δηλώσεις του Στ. Παραστατίδη

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πουθενά στο πρόγραμμα του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ» διευκρινίζει η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωσή της με φόντο δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Στέφανου Παραστατίδη.

Όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ, θέση του κόμματος είναι η προοδευτική μείωση του ΕΝΦΙΑ, με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης.

«Όπως άλλωστε προτείνουμε για τους φόρους, που κυρίως πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους όπως είναι η μείωση έμμεσων φόρων, η μείωση φόρων στη μισθωτή εργασία και η μείωση φόρων στις οικογένειες με παιδιά» προστίθεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του κ. Παραστατίδη στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ απάντησε: «Εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο, άμεσων και έμμεσων φόρων, γιατί αυτοί πλήττουν, τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα».

Σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει ή αν θα διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ τον ΕΝΦΙΑ, είπε: «Βεβαίως αυτοί πρέπει να ενισχυθούν, για να γίνει η αναδιανομή και αυτό που πρέπει να γίνει, είναι μειωθούν οι έμμεσοι φόροι».

«Οι άμεσοι φόροι, οι οποίοι αφορούν στον φόρο γονικής κληρονομιάς, στον φόρο ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο ΈΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες και τους πολλούς,  αυτοί είναι φόροι, οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι» πρόσθεσε.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε ο κ. Παραστατίδης επανήλθε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας λόγο για «μονταζιέρα» και διευκρινίζοντας πως «πουθενά δεν έκανα συγκεκριμένη διατύπωση ‘ενίσχυσης του ΕΝΦΙΑ’».