Skip to main content

Προεκλογική κούρσα με ομιλίες, περιοδείες και εκατέρωθεν βολές

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σε Ρέθυμνο και Χανιά σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης - Ομιλία Αλ. Τσίπρα στις 19:30 στη Νίκαια

Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται ξανά τα κομματικά επιτελεία, με τους πολιτικούς αρχηγούς να έχουν ξεκινήσει εκ νέου τις ομιλίες και τις εξορμήσεις ανά την επικράτεια και τους διαξιφισμούς μεταξύ των κομμάτων να έχουν επιστρέψει στο πολιτικό σκηνικό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνεχίζει τη διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη, θα επισκεφθεί σήμερα τις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνης και Χανίων. Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Πέραμα Ρεθύμνης. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στα Χανιά, όπου θα επισκεφθεί τις Βρύσες, τον Πλατανιά, την Κίσσαμο και το Θέρισο.

Μιλώντας χθες στο Ηράκλειο ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «στις 21 Μαΐου πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, αλλά η νίκη αυτή είναι ημιτελής και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της 25ης Ιουνίου». Επεσήμανε ακόμη πως αν στις πρόσφατες εκλογές ίσχυε ο εκλογικός νόμος της ενισχυμένης αναλογικής, σήμερα ήδη θα είχαμε κυβέρνηση ισχυρή, με απόλυτη πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας. «Αυτό, λοιπόν, το οποίο κάποιοι δεν μας επέτρεψαν να το πετύχουμε, επειδή έπαιξαν με τον εκλογικό νόμο, θα το πετύχουμε στις 25 Ιουνίου, για μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, με αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας. Και γι’ αυτό δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κανέναν εφησυχασμό» είπε.

Υπογράμμισε ακόμη πως «η ευθύνη είναι βαριά όταν ο ελληνικός λαός σε εμπιστεύεται με ένα τέτοιο μεγάλο ποσοστό» και κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι «κρύβονται». Ο κ. Ανδρουλάκης μας είπε ότι ‘και 149 βουλευτές να έχει η Νέα Δημοκρατία, εμένα δεν με ενδιαφέρει να κυβερνήσω, με ενδιαφέρει να μείνω στην αντιπολίτευση’. Του λέω, πολύ καλά κάνεις. Μείνε στην αντιπολίτευση λοιπόν, να τσακώνεσαι μαζί με τον Τσίπρα, για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία της αντιπολίτευσης και άσε μας εμάς να κάνουμε τη δουλειά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει ομιλία σήμερα στις 19:30, στη Νίκαια στην Πλατεία 17ης Αυγούστου.

Σε χθεσινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο κ. Τσίπρας τόνισε πως στόχος του για την δεύτερη εκλογή είναι να ανατραπεί ο συσχετισμός που προέκυψε και να αποτραπεί η παντοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας δεν έκρυψε ότι σκέφθηκε την παραίτηση τις πρώτες δύσκολες ώρες της Κυριακής των εκλογών ωστόσο – όπως είπε – «μετά το σοκ συνειδητοποίησα ότι το μόνο που δεν έχω δικαίωμα να κάνω είναι να λιποτακτήσω».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα επισκεφθεί σήμερα στις 12:30 το κέντρο έρευνας εφαρμογών μαστίχας στην Καλλιμασία Χίου. Στις 19:00 θα κάνει περιοδεία  στον δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη (πλατεία Πολίχνης).

Από τη Χίο, όπου μίλησε το βράδυ της Τρίτης σε συγκέντρωση φίλων και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης πέρασε στην αντεπίθεση και απάντησε στις έντονες επικρίσεις που δέχθηκαν από τη Ν.Δ. οι προτάσεις του κόμματος για τη αναμόρφωση της φορολογίας. «Λένε ότι θέλουμε να φορολογήσουμε τους πιο ισχυρούς. Είναι άδικο αυτό; Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα οι ισχυρότεροι δεν πληρώνουν περισσότερα από τους αδύναμους; Θέλω να τα βάλουμε κάτω, συγκεκριμένα, ένα -ένα. Μας καταγγέλλουν, γιατί τα 4,8 εκατομμύρια ευρώ αφορολόγητο όριο στις γονικές παροχές, το πάμε στις 400.000 ανά γονέα, δηλαδή στις 800.000 συνολικά. Για πείτε μου εσείς; Υπάρχει γονιός της μεσαίας τάξης ή αδύναμος Έλληνας, που έχει να μεταβιβάσει στα παιδιά του περιουσία 4,8 εκατομμυρίων ευρώ κ. Μητσοτάκη; Ποιον αφορά αυτή η αδικία; Τον λαό ή τους ολιγάρχες φίλους σας;» επισήμανε.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παραβρεθεί σήμερα Τετάρτη, στις 19:30, σε εκδήλωση όπου η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος εγκαινιάζει το «Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου – Χώρο Πολιτισμού», στη Γούβα, Λεάγρου 23 (στάση μετρό Αγ. Ιωάννης).