Skip to main content

Οι γυναίκες που κέρδισαν την εκλογική μάχη – Infographic

71 γυναίκες σε 300 βουλευτικά έδρανα. Κάποιες κέρδισαν στη μάχη του σταυρού «βαριά» ονόματα.

Μπορεί η εκπροσώπηση των δύο φύλων στη νέα Βουλή να παραμένει άνιση, καθότι μόνο 71 γυναίκες θα καθίσουν στα κοινοβουλευτικά έδρανα σε σύνολο 300, ωστόσο υπήρχαν υποψήφιες που πήραν το εισιτήριο για το κοινοβούλιο, επικρατώντας στη μάχη του σταυρού και αφήνοντας πίσω τους «βαριά ονόματα» ανδρών υποψηφίων.

Ενδεικτικά, από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια ξεχωρίζει η Σοφία Ζαχαράκη, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 52.689 σταυρούς και έκοψε πρώτη το νήμα στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Ανατολικής Αττικής, ξεπερνώντας σε ψήφους άλλα προβεβλημένα στελέχη της Ν.Δ. όπως οι: Μάκης Βορίδης, Στέλιος Πέτσας, Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου.

Εντυπωσιακή επίδοση πέτυχε και η Δόμνα Μιχαηλίδου στην Α’  Πειραιώς τερματίζοντας στη δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., με 15.979 σταυρούς.

Στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, στον Β2′ Δυτικό Τομέα Αθηνών η Έφη Αχτσιόγλου με 26.323 σταυρούς και η Ρένα Δούρου με 20.641 ξεπέρασαν σε ψήφους τους Γιάννη Δραγασάκη (8.632 σταυροί) και Δημήτρη Βίτσα (8.163).

Στον Β1′ Βόρειο Τομέα Αθηνών η Αθηνά Λινού τερμάτισε δεύτερη σε σταυρούς (24.063) στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σε απόσταση αναπνοής από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (24.069), επικρατώντας έναντι συνυποψηφίων της όπως οι Κώστας Ζαχαριάδης και Πάνος Σκουρλέτης.

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης τις δύο πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι Κατερίνα Νοτοπούλου με 15.948 σταυρούς και Ράνια Θρασκιά με 15.034, ξεπερνώντας σε ψήφους τους: Χρήστο Γιαννούλη, Ιωάννη Αμανατίδη και Αλέκο Τριανταφυλλίδη.

Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής η Μιλένα Αποστολάκη με 10.668 σταυρούς τερμάτισε πρώτη στον Β1′ Βόρειο Τομέα Αθηνών, αφήνοντας εκτός Βουλής τον Ανδρέα Λοβέρδο.

naftemporiki.gr