Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Πολιτικός σεισμός – Η Ν.Δ. έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη

Δήλωση Κ. Μητσοτάκη για το αποτέλεσμα των εκλογών. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Οι πολίτες θέλουν μία ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

Για «πολιτικό σεισμό» και «αδιαμφισβήτητη νίκη» της Ν.Δ. έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και η ενότητα τον διχασμό. Είμαι περήφανος και συγκινημένος» πρόσθεσε, τονίζοντας πως το αποτέλεσμα της κάλπης δείχνει ότι «οι πολίτες θέλουν μία ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας».

Ευχαρίστησε παράληλα «από καρδιάς τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ανέδειξαν τη Ν.Δ. μεγάλο και αδιαμφισβήτητο νικητή». «Με την ψήφο τους έδειξαν πως αναγνωρίζουν τα σημαντικά βήματα προόδου που έγιναν αυτά τα τέσσερα χρόνια» είπε.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση που να πιστεύει αλλά και να μπορεί να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά: αποδεικνύουν ότι η Ν.Δ. έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Αυτό ζήτησαν άλλωστε σήμερα οι ψηφοφόροι με εμφατικό και – θα έλεγα – με απόλυτο τρόπο. Μας ζήτησαν να τρέξουμε πο γρήγορα στον δρόμο της προόδου, για μια Ελλάδα ισχυρή και ασφαλή» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας:

«Ο πολιτικός σεισμός που εκδηλώθηκε σήμερα μάς καλεί όλους να επισπεύσουμε τη διαδικασία για κυβερνητική λύση».

Επεσήμανε στη συνέχεια πως θα τηρήσει απαρέγκλιτα τις συνταγματικές επιταγές σε σχέση με τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ότι η χώρα δεν μπορεί να εμπλακεί σε ατελέσφορα κομματικά παζάρια. Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ενωτικά, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε όλους όσοι δίστασαν να κάνουν αυτή τη φορά το βήμα και τόνισε με νόημα, πως με αυτοκριτική και την επιδίωξη για διαρκή βελτίωση θα βαδίσουμε προς την Ελλάδα του 2027.

«Απόψε κλείνει ένας κύκλος και ταυτόχρονα ανοίγει ένας άλλος τον οποίο και θα διανύσουμε μαζί, με οδηγό τη γλώσσα της αλήθειας και με ειλικρινή διάθεση για αυτοκριτική, χωρίς αλαζονεία και έπαρση που προσωπικά δεν πρόκειται να ανεχτώ» κατέληξε.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

«Όλη η Ελλάδα είναι μπλε σήμερα»

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα κατά την έξοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη από τα γραφεία της Ν.Δ. στην Πειραιώς. «Η σημερινή νίκη ανήκει σε όλους εσάς. Στην κυριολεξία όλη η Ελλάδα ειναι μπλε σήμερα» ανέφερε απευθυνόμενος στους υποστηρικτές της Ν.Δ. που έχουν συγκεντρωθεί στην Πειραιώς.

«Θα προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά και μπροστά για να ολοκληρώσουμε αυτό το σημαντικό βήμα που κάναμε σήμερα και να είμαστε οι οριστικοί νικητές» είπε, εν μέσω επευφημιών.

«Θα δώσουμε μαζί τον αγώνα ώστε αυτό που αποφάσισαν οι πολίτες την αυτοδύναμη Ν.Δ. να επιβεβαιωθεί και μαθηματικά στην κάλπη» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη που ξεπέρασε τις προσδοκίες» και για «νίκη της προόδου απέναντι στην καθυστέρηση» ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο στους ψηφοφόρους του κόμματος, τα στελέχη της Ν.Δ. και την οικογένειά του για την στήριξή που του παρείχαν.

«Θέλω να γνωρίζετε ότι το βάρος της ευθύνης είναι τέτοιο που θα με κάνει να δουλέψω ακόμη πιο σκληρά» διαβεβαίωσε σημειώνοντας πως «από αύριο μας περιμένει πολλή δουλειά».

naftemporiki.gr