Skip to main content

Εκλογές 2023: Πώς υποδέχθηκαν τα κόμματα την «ετυμηγορία» των exit poll

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Σαφή τάση για ανανέωση της εντολής προς τη Ν.Δ. «βλέπει» ο Άκης Σκέρτσος - Στάση αναμονής στον ΣΥΡΙΖΑ

«Σαφή τάση» υπέρ της Ν.Δ. βλέπει η Πειραιώς μετά την ανακοίνωση του exit poll, ενώ στάση αναμονής κρατούν στην Κουμουνδούρου, περιμένοντας τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών.

«Περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα» ανέφεραν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη τους αντίδραση για το exit poll. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που ζητούσαμε για καθαρή νίκη με διαφορά φαίνεται να επιτυγχάνεται. Περιμένουμε τα επίσημα» πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

«Τα exit polls δείχνουν μία σαφή τάση, μία ανανέωση της εντολής προς τη Ν.Δ., προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές που ζητά η ελληνική κοινωνία» σχολίασε με τη σειρά του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος κατά την άφιξή του στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ.

«Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα για να σχολιάσουμε και θα περιμένουμε φυσικά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να κάνει τη δική του δήλωση και ανάγνωση των αποτελεσμάτων» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η πρώτη αντίδραση στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα «επίσημα αποτελέσματα» αναμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση του exit poll.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Ας περιμένουνε να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα γιατί έχουμε εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις και γνωρίζουμε ότι τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά», ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου προσθέτοντας: «Η εικόνα που έχουμε είναι ότι 1 στους 3 ερωτηθέντες δεν απαντούσε. Οπότε ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα».

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Χαμόγελα στη Χαριλάου Τρικούπη και αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ικανοποίηση επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μετά τα αποτελέσματα του exit poll. Στελέχη του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι «αυξάνει το ποσοστό του κατά 40% γεγονός που επιβεβαιώνει ότι σχεδόν επιτυγχάνεται ο στόχος για ισχυρό διψήφιο ποσοστό».

Τονίζουν επίσης ότι «επιβεβαιώνεται η στρατηγική στόχευση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να επιστρέψει και να καταστεί ως προοδευτικός πρωταγωνιστικός πόλος στη πολιτική σκηνή». Προσθέτουν ότι αποδεικνύεται ότι είναι η αξιόπιστη εναλλακτική γνήσια προοδευτική πολιτική δύναμη».

Όπως επισημαίνουν επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του Ν. Ανδρουλάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνήσιος χορηγός του κ. Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημερώθηκε αμέσως για τα αποτελέσματα του exit poll και αντάλλαξε τις πρώτες εκτιμήσεις με τους συνεργάτες του και έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αναμένεται στη Χ. Τρικούπη αργότερα όταν θα υπάρξει σαφές επίσημο αποτέλεσμα.

ΚΚΕ: Θετικά εκτιμά τα πρώτα μηνύματα από τις κάλπες

Θετικά αποτιμούν τα πρώτα μηνύματα από τις κάλπες στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, με βάση το πρώτο δείγμα που αποτυπώνεται στο exit poll. Τονίζουν, ωστόσο, ότι αναμένουν τα επίσημα αποτελέσματα. Εκ μέρους του κόμματος ο Ν. Καραθανασόπουλος, σημείωσε ότι «έχει γίνει ένα πρώτο βήμα».

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών ΕΔΩ.