Skip to main content

Θ. Ρουσόπουλος: Πιο αποτελεσματική μια αυτοδύναμη κυβέρνηση – Γ. Δραγασάκης: Η Ν.Δ. αγνοεί τις ανάγκες των πολλών

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος και ο Γιάννης Δραγασάκης μίλησαν στο Naftemporiki TV.

Στην εκπομπή «12:00-14:00» του Naftemporiki TV εμφανίστηκαν την Παρασκευή ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Βορείου Τομέα Αθηνών και ο Γιάννης Δραγασάκης, υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Ο κ. Ρουσόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «είμαστε υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματική  και γρήγορη». Στη συνέχεια ο κ. Ρουσόπουλος σχολίασε πως «ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει ότι δεν θα δεχτεί να είναι ο επικεφαλής του πρώτου κόμματος Πρωθυπουργός, όταν χρειάστηκε το 2012 συνεργαστήκαμε, σήμερα δεν υπάρχει η ίδια αναλογία αλλά και από την μεριά του ΠΑΣΟΚ η ίδια διάθεση, εκτιμώ ότι η διαφορά θα είναι ικανή για να δώσει το στίγμα για την επόμενη αναμέτρηση, η απλή αναλογική δεν δίνει μια σταθερή κυβέρνηση». Τέλος ο κ. Ρουσόπουλος υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είχε πάρει πολύ πιο ήπιες θέσεις ως προς ορισμένα πράγματα που ακούγονται ακραία, ο κ. Ανδρουλάκης δεν πήγε να δει ποτέ τον Πρωθυπουργό». «Ο κ. Κατρούγκαλος δεν είναι ένα τυχαίο όνομα, είναι από τα βασικά στελέχη του επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας δεν έβαλε απέναντι την Χρυσή Αυγή, όπως την έβαλε η Ν.Δ., ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής». Όπως τόνισε, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυο στελέχη που έχουν καταδικαστεί, εμείς δεν ρίχνουμε την μπάλα στην εξέδρα».

Ο κ. Δραγασάκης από την πλευρά του σχολίασε πως «ο κόσμος ψάχνει να δει πώς μπορεί να επηρεάσει τα πράγματα, επικρατεί ένας σκεπτικισμός, ο κόσμος θέλει να αλλάξει την σημερινή κατάσταση, ο πληθωρισμός και η ακρίβεια μπορούν να οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη εάν δεν αντιμετωπιστούν». Στη συνέχεια ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως «το φορολογικό βάρος για τον κόσμο αυξήθηκε το διάστημα αυτό, ακόμα και εάν μειώθηκαν κάποιοι φόροι, ετησίως πληρώνουμε δυο δισ. φόρους περισσότερο κατά έτος απ’ ότι την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μια νόθευση της πληροφόρησης, η φορολογική επιβάρυνση αυξήθηκε, δεν γίνεται να κάνουμε φορολογικό παράδεισο την Ελλάδα για λίγες οικογένειες και φορολογική κόλαση για τον υπόλοιπο κόσμο, αυτό είχα πει εγώ». Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει αύξηση του φόρου στα μερίσματα που είναι πάνω από πενήντα χιλιάδες ευρώ». Επίσης, υποστήριξε πως «οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα μειώθηκαν λόγω του πληθωρισμού, η κοστολόγηση είναι παραπλανητική, το ερώτημα είναι τι ανάγκες θέλουμε να καλύψουμε, το πρόγραμμα μας έχει πολλά πράγματα που δεν έχουν κόστος, όπως η αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας. Όλη η πολιτική της Ν.Δ. είναι βασισμένη στη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας, πετύχαμε έξοδο από τα μνημόνια και αφήσαμε το μαξιλάρι, ο κόσμος ήδη ζει μια διαδικασία νέας φτωχοποίησης και βλέπει μια κυβέρνηση απέναντί του που αγνοεί τις ανάγκες των πολλών».