Skip to main content

Ν. Κεραμέως στο Naftemporiki TV: Όσα λέει ο κ. Τσίπρας δείχνουν ότι δεν υπάρχει πλάνο

Η Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή «12.00-14.00» του Naftemporiki TV

«Η Ν.Δ. έχει μια συγκεκριμένη πρόταση, δεν ζητάμε την αυτοδυναμία ως αυτοσκοπό αλλά ως μια εθνική αναγκαιότητα» σημείωσε η υπουργός Παιδείας και υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Νίκη Κεραμέως, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στο Naftemporiki TV.

Η κ. Κεραμέως σχολίασε πως «αυτή η αποστροφή του λόγου χθες από τον κ. Τσίπρα υπογραμμίζει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι δεν υπάρχει πλάνο, είχαμε ακούσει για κυβέρνηση ηττημένων από τον κ. Τσίπρα, μετά ακούσαμε για κυβέρνηση ανοχής, τώρα ακούμε για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, αυτό δείχνει ότι κάθε λίγες μέρες έχουμε μια νέα εκδοχή».

Στη συνέχεια η κ. Κεραμέως ανέφερε πως «ο ελληνικός λαός θα τοποθετηθεί την Κυριακή που έρχεται, ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως προϋπόθεση να μην είναι Πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, αυτό βάζει μια βόμβα σε όποια συζήτηση για συνεργασία, υπάρχει και απόκλιση στις πολιτικές απόψεις, το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα».

Επίσης η κ. Κεραμέως σχολίασε πως «το θέμα των επισυνδέσεων ερευνάται από τη δικαιοσύνη, έχουν γίνει μια σειρά από πρωτοβουλίες, μαζί με την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου, η λέξη του Πρωθυπουργού “σκάνδαλο” αφορούσε σε ένα δημοσίευμα, εμείς αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη από την πρώτη στιγμή και ενισχύθηκε το θεσμικό πλαίσιο».

«Η αναφορά του Πρωθυπουργού χθες αφορούσε στο σκέλος της απεργίας, τα Τέμπη είναι ένα τραγικό περιστατικό, από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη και ανέλαβε πρωτοβουλίες για να μην αφήσουμε ποτέ ξανά περιθώριο για κάτι τέτοιο, ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε από εκεί και πέρα θα κριθεί από τους πολίτες» σημείωσε επιπλέον η κ. Κεραμέως.

Σε ό,τι αφορά την Παιδεία, ανέφερε ότι «αυξήσαμε κατά 29% την κρατική χρηματοδότηση στα Πανεπιστήμια, δεν υπάρχει ακαδημαϊκή ισότητα μεταξύ κολλεγίων και Πανεπιστημίων».