Skip to main content

Αλβανία: Προφυλακιστέος ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας

Πηγή φωτ. himara.gr

Πρόκειται για καθαρά πολιτική απόφαση που μας θυμίζει το παλαιό κομμουνιστικό καθεστώς, τόνισε ο δικηγόρος του κ. Μπελέρη.

Την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη και την μεταφορά του στις φυλακές των Τιράνων αποφάσισε το δικαστήριο της Αυλώνας, μετά τη σημερινή απολόγία του.

Μετά την απόφαση αυτή, ο κ Μπελέρης θα χάσει την αυριανή εκλογική διαδικασία στην Αλβανία. Το ψηφοδέλτιο του κόμματός του πάντως θα λάβει μέρος κανονικά στις δημοτικές εκλογές.

Ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος συνελήθφη αργά το βράδυ της Πέμπτης με την κατηγορία εξαγοράς ψήφων ενόψει των εκλογών της Κυριακής και σήμερα στη δίκη ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες χαρακτήρισε την απόφαση πολιτική, όπως όλο το σκηνικό μέχρι τη σύλληψή του.

Έξω από το δικαστήριο, ο δικηγόρος του Μπελέρη τόνισε πως «το δικαστήριο δέχτηκε την εισήγηση του εισαγγελέα. Πρόκειται για καθαρά πολιτική απόφαση που μας θυμίζει το παλαιό κομμουνιστικό καθεστώς. Η απόφαση ήταν ειλημμένη από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα».

Επίσης το δικαστικό σώμα θα ανακοινώσει την απόφαση για τον Παντελή Κοκαβέση στο νοσοκομείο των Τιράνων όπου μεταφέρθηκε λόγω προβλημάτων υγείας. Πριν περίπου ένα χρόνο έκανε μεταμόσχευση καρδιάς.