Skip to main content

Κ. Γκιουλέκας και Ν. Φίλης στο Naftemporiki TV: Η αποτίμηση του debate

O Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης και ο Νίκος Φίλης, υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Α΄ Αθηνών, μίλησαν στην εκπομπή «12:00-14:00» του Naftemporiki TV.

Το debate βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης των υποψηφίων βουλευτών Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και Νίκου Φίλη, οι οποίοι μίλησαν στην εκπομπή «12:00-14:00» του Naftemporiki TV.

Ο κ. Γκιουλέκας μεταξύ άλλων ανέφερε πως «χθες δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την εικόνα που παρουσιάζουν πάντα οι πολιτικοί αρχηγοί, φάνηκε πόσα προβλήματα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το βράδυ της 21ης Μαΐου μετά τα αποτελέσματα της κάλπης». Όπως σημείωσε, «τελικά όλοι δεν συνεργάζονται με όλους, πέρα από τον κ. Μητσοτάκη που έχει ξεκαθαρίσει ότι ο στόχος μας είναι η αυτοδυναμία, γενικότερα από όλες τις μεριές υπάρχει μια αρνητική διάθεση για συνεργασία, θεωρώ ότι όλο αυτό δείχνει ότι το σύστημα της απλής αναλογικής που βασίζεται σε συνεργασίες ήδη δυναμιτίζεται στην πράξη αφού κανένας δεν δείχνει διάθεση συνεργασίας, άλλο πράγμα να αναγκαστείς σε συνεργασίες και άλλο οι συγκλίσεις».

Ο κ. Φίλης σχολίασε πως «χθες υπήρχε ένας χαμένος, ο κ. Μητσοτάκης, γιατί αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι υπήρξε σκάνδαλο, όταν ο ίδιος είναι πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, έχει σημασία αυτό γιατί αυτομάτως δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνεργασία μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Ανδρουλάκη, προφανώς θα υπάρξει δικαστική διερεύνηση που θα κληθεί και ο Πρωθυπουργός να μιλήσει, θα έχουμε Πρωθυπουργό που θα ανεβαίνει τα σκαλιά του δικαστικού μεγάρου;».

Ο κ. Γκιουλέκας απάντησε πως «από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη, ζήτησε συγνώμη και είπε ότι εάν το γνώριζε δεν θα επέτρεπε να συμβεί, η στάση του Πρωθυπουργού δεν έχει αλλάξει, ανέλαβε την ευθύνη, πράγμα που δεν έκανε ο κ. Τσίπρας μετά την καταδίκη του κ. Παππά από το ειδικό δικαστήριο. Ο Πρωθυπουργός απομάκρυνε τον αρμόδιο διοικητή της ΕΥΠ αλλά και τον στενό του συνεργάτη και προχώρησε σε νομοθετικό πλαίσιο βάση του οποίου πρέπει να λειτουργεί η ΕΥΠ. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι αυτό το θέμα θα διερευνηθεί πλήρως και βεβαίως οι ευθύνες θα αποδοθούν, είναι πλέον θέμα της δικαιοσύνης».

Ο κ. Φίλης υποστήριξε πως «σκάνδαλο σε ένα θέμα πολιτικής ευθύνης του Πρωθυπουργού είναι κάτι πολύ βαρύ, είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης αναγκάζεται να κάνει παραδοχές που τον στριμώχνουν ακόμα περισσότερο».