Skip to main content

Debate – Ν. Ανδρουλάκης: Είμαστε στον δρόμο να γίνουμε Ουγγαρία, κ. Μητσοτάκη

ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Είναι αδιανόητο να έχει στηθεί τέτοιο παρακράτος με τόσους εμπλεκόμενους»

Στο θέμα των υποκλοπών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης στο debate: «Η υπόθεση έχει ταλανίσει το εγχώριο πολιτικό σύστημα, η Ελλάδα μπαίνει στο στόχαστρο για θέματα που αφορούν τους θεσμούς, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των εξουσιών. Εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη αλλά όχι το πολιτικό σύστημα» απάντησε σε ερώτηση στης Σίας Κοσιώνη εάν εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη να ρίξει φως στην υπόθεση των υποκλοπών.

«Είναι αδιανόητο να έχει στηθεί τέτοιο παρακράτος με τόσους εμπλεκόμενους. Η κρίση εμπιστοσύνης έχει να κάνει και με τις συμπεριφορές άλλων κομμάτων. Ο σεβασμός και η δικαιοσύνη σημαίνει ότι κι εμείς οι πολιτικοί δείχνουμε ότι υπάρχει διάκριση στις εξουσίες» πρόσθεσε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικαλέστηκε το πόρισμα της επιτροπής PEGA όπου για πρώτη φορά γίνεται λόγος για παραβιάσεις του κράτους δικαίου και επέκρινε ξανά την κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι αδιανόητο να υψώνει τείχος προστασίας στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για τον ανιψιό του Πρωθυπουργού.

Στην follow up ερώτηση της δημοσιογράφου, σχετικά με περαιτέρω μέτρα ανεξαρτητοποίησης της Δικαιοσύνης απάντησε: «Χρειάζεται εκσυγχρονισμός και μεγάλες θεσμικές αλλαγές για μία νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Δεν γίναμε Ουγγαρία κύριε Μητσοτάκη αλλά είμαστε στον δρόμο για να γίνουμε».

Live το debate 

Debate – Εκλογές 2023: Όλες οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών