Skip to main content

Debate: Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών κατά την άφιξή τους στο Ραδιομέγαρο

Dimitris Kapantais / SOOC

Σε θέσεις μάχης οι αρχηγοί των κομμάτων

Με καλή διάθεση, αλλά και με επικριτικό τόνο για τους όρους του debate εμφανίστηκαν όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί αρχηγοί, κατά την άφιξή τους στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Οι δηλώσεις τους

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εύχομαι να έχουμε μια ουσιαστική συζήτηση και θέλω να πιστεύω ότι οι πολίτες θα πάρουν απαντήσεις, παρά το αυστηρό πλαίσιο» μέσα στο οποίο διεξάγεται η τηλεμαχία, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους δημοσιογράφους, προσερχόμενος

Αλέξης Τσίπρας: Ο διάλογος είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Είναι κρίμα που δεν γίνεται με μεγαλύτερη άνεση διαλόγου. Είναι πολύ αυστηροί οι όροι του debate. Ελπίζω ο ελληνικός λαός, έστω και έτσι, να βγάλει συμπεράσματα.

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο ελληνικός λαός αποφασίζει στις 21 Μαΐου για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα μας. Είναι αδιανόητο να φεύγουν ακόμα οι νέοι στο εξωτερικό. Όποτε χρειάζεται κάνουμε επίθεση, όταν χρειάζεται κάνουμε άμυνα. Η επίθεση είναι αναγκαία όταν δεχόμαστε επιθέσεις από fake news. Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται μαθήματα φιλοευρωπαικής πορείας από λαϊκιστές με γραβάτα ή χωρίς γραβάτα.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Μια συζήτηση θα κάνουμε προεκλογικά σε καλό κλίμα, φοράω γραβάτα να είμαστε σουλουπωμένοι

Κυριάκος Βελόπουλος: Η σημερινή τηλεμαχία έγινε τηλεπαράλληλος διάλογος. Είχαμε πει από την αρχή ότι θέλουμε ελεύθερες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Γιάνης Βαρουφάκης: Απαράδεκτο το πλαίσιο του debate.  Πρέπει να κινηθούμε μέσα σε αυτό και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πληροφορήσουμε τον κόσμο για τις θέσεις των κομμάτων μας. Η συνέχεια επί της οθόνης.

naftemporiki.gr

Παρακολουθήστε live το debate

Debate – Εκλογές 2023: Όλες οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών