Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Πανίσχυρη Ν.Δ. για να αποφύγουμε τις συμπράξεις δήθεν προοδευτικών

Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

«Έχει όνομα η “σφαγή” των συνταξιούχων: Γιώργος Κατρούγκαλος και Αλέξης Τσίπρας» ανέφερε ο πρωθυπουργός από τον Πύργο

Πολυμέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τόσο για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τη συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών, όσο και για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αμαλιάδα και τον Πύργο.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε πολίτες στον Πύργο ο κ. Μητσοτάκης επενάλαβε τη βούληση της Ν.Δ. να επικεντρώσει το προεκλογικό της αφήγημα στο μέλλον, ενώ σχολιάζοντας το «Συμβόλαιο Αλλαγής» του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως λέει ό,τι έλεγε και το 2014.

«Τις επόμενες 16 μέρες θέλω να μιλήσουμε μόνο για το μέλλον. Εμείς έχουμε σχέδιο. Έχουμε πρόγραμμα. Μακάρι να έχουν οι αντίπαλοί μας το θάρρος να αντιπαρατεθούμε επί προγραμματικών δεσμεύσεων. Να κοστολογήσουμε τις προτάσεις μας, να καταλάβουμε ποιοι πραγματικά μπορούν να κινηθούν εντός των ορίων της οικονομίας και ποιοι ξανακάνουν ακριβώς τα ίδια με αυτά που έκαναν το ’14» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: »Έβλεπα πάλι τον κ. Τσίπρα να παρουσιάζει το πρόγραμμά του. Και είδα ότι έλεγε ακριβώς τα ίδια. Χρησιμοποιούσε τις ίδιες λέξεις, μέχρι και την ίδια εκφορά του λόγου με την περιβόητη ομιλία στη Θεσσαλονίκη το ’14, όταν έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια με ένα νόμο και με ένα άρθρο και θα καταργήσει τις αυξήσεις όλες και θα μειώσει τους φόρους και τελικά είδαμε το αποτέλεσμα».

Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

«Έχουμε κάνει λοιπόν, φίλες και φίλοι, σημαντικά βήματα προόδου. Και μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα και δεν πρέπει αυτή η πορεία να διαταραχθεί και αυτό τελικά είναι το ζητούμενο των εκλογών» συμπλήρωσε.

«Να αποφύγουμε τις συμπράξεις δήθεν προοδευτικών»

Τόνισε ακόμη πως «ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε συμπράξεις δήθεν προοδευτικών που θα παρακάμψουν την εντολή του ελληνικού λαού και θα ξαναφέρουν στο τραπέζι αυτούς οι οποίοι θέλουν να αντικαταστήσουν τα ευρώ σας με “Δήμητρες”, είναι να είναι πανίσχυρη η Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 21ης Μαΐου».

«Ας τσακώνονται αυτοί για το παρελθόν, εμείς θα μιλάμε για το μέλλον»

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τους διαξιφισμούς μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Ανδρουλάκη σχολίασε: «Τσακώνεται το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και το τι έγινε το 1981. Τους λέω, εμένα με ενδιαφέρει τι γίνεται το 2023, τι γίνεται γι’ αυτά τα νέα παιδιά. Πώς θα βελτιωθούν οι μισθοί, πώς θα πέσουν οι φόροι, πώς θα έρθουν επενδύσεις, πώς θα στηριχθούν οι αγρότες, πώς θα έχουμε καλύτερα νοσοκομεία, πώς θα έχουμε καλύτερα σχολεία, αυτή είναι η ατζέντα του μέλλοντος. Ας τσακώνονται αυτοί για το παρελθόν, δεν πειράζει, εμείς θα μιλάμε για το μέλλον και θα μιλάμε με έργα και όχι με λόγια», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Έχει όνομα η ‘σφαγή’ των συνταξιούχων»

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή του να αυξήσει τους μισθούς κατά 25% στην επόμενη τετραετία, να πάει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950. «Εμείς πήγαμε τον κατώτατο από τα 650 στα 780. Μπορούμε να πετύχουμε και αυτό το στόχο» είπε.

Κάλεσε παράλληλα τους ψηφοφόρους να θυμηθούν «ποιος τσάκισε τις συντάξεις». «Επειδή ακούω πολλά για τους συνταξιούχους και για το ΕΚΑΣ, θυμηθείτε λίγο ποιος έκοψε το ΕΚΑΣ, ποιος τσάκισε τις συντάξεις. Έχει όνομα αυτή η “σφαγή” των συνταξιούχων: Γιώργος Κατρούγκαλος και Αλέξης Τσίπρας. Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό» ανέφερε, παραθέτοντας σε αντιδιαστολή όσα έκανε η Ν.Δ.: «Εμείς τι κάναμε για τους συνταξιούχους; Από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν πράξη. Για πρώτη φορά, αυξήθηκαν οι συντάξεις έως και 8%. Κάποιοι, αρκετοί, οι οποίοι είχαν προσωπική διαφορά, δεν είδαν αυτές τις αυξήσεις. Εμείς όμως τι κάναμε για την προσωπική διαφορά; Εμείς είπαμε, πολύ ωραία, υπάρχει πρόβλημα με την προσωπική διαφορά, ειδικά με τους χαμηλοσυνταξιούχους, θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε εκείνους τους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά με έκτακτη βοήθεια, έως ότου η προσωπική διαφορά σβήσει οριστικά με τις μελλοντικές αυξήσεις των συντάξεων».

«Ανέντιμη η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής»

Δεν παρέλειψε τέλος να ασκήσει κριτική στην εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής σημειώνοντας: «Είδα έναν νεαρό πριν ο οποίος ήταν 17 χρόνων, Β’ Λυκείου, θέλει να δώσει εξετάσεις του χρόνου. Του λέω, “πού θέλεις να πας;” Μου λέει “σε στρατιωτική σχολή”. Του λέω, “ξέρεις, κάποιοι σου τάζουν τώρα” -προσέξτε την ανεντιμότητα, τρεις εβδομάδες πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις- ”θα μπαίνετε όλοι χωρίς να γράφετε ουσιαστικά. Όλοι μια θέση στα πανεπιστήμια”. Όχι, φίλες και φίλοι. Όχι. Είναι ανέντιμο αυτό το οποίο κάνουν, απέναντι στα πάρα πολλά παιδιά τα οποία διαβάζουν και προσπαθούν να περάσουν στα πανεπιστήμια και στην επιβράβευση της δικής τους δουλειάς και της δικής σας ως γονείς που τα στηρίζετε».

naftemporiki.gr