Skip to main content

Αδ. Γεωργιάδης: Εξώδικο κατά του Αλ. Τσίπρα με βολές για «λάσπη» και συκοφαντία

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

«Ουδεμία σχέση έχω ως υπουργός Ανάπτυξης με την εν λόγω εταιρεία και τις όποιες αναθέσεις» σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης, με αιχμή το βίντεο που βρέθηκε στο «στόχαστρο» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Εξώδικο στον Αλέξη Τσίπρα έστειλε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για συκοφαντία και «λάσπη» εναντίον του. «Έστειλα σήμερα το εξώδικο στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Αλέξη Τσίπρα, όπως είχα προαναγγείλει από χθες. Λυπούμαι που ο πολιτικός διάλογος πρέπει να γίνεται με εξώδικα, αλλά πρέπει να υπάρχει μία προστασία στη συκοφαντία» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σχολιάζοντας βίντεο από επίσκεψη του κ. Γεωργιάδη σε εταιρεία έκανε λόγο για «εικόνα ντροπής», εγκαλώντας τον επιχειρηματία της συγκεκριμένης εταιρείας ότι – παρουσία του υπουργού – «απειλησε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν Ν.Δ. μην τυχόν και χάσει τις απευθείας αναθέσεις».

«Είδαμε επιχειρηματία δίπλα στον ‘επιστάτη’ Άδ. Γεωργιάδη να φοβερίζει και να τρομοκρατεί τους εργαζόμενούς του. Δήθεν για πλάκα… Δεν έχει καθόλου πλάκα όμως αυτό» ανέφερε ο κ. Τσίπρας σε πρόσφατες δηλώσεις του.

«Να απειλεί ο εργοδότης τον εργαζόμενο να ψηφίσει Ν.Δ. γιατί θα χάσει τη δουλειά του, γιατί για να παίρνει απευθείας αναθέσεις. Γιατί; Γιατί ο κύριος αυτός έχει μία επιχείρηση η οποία πήρε δεκάδες απευθείας αναθέσεις από τον κ. Γεωργιάδη» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και συνέχισε λέγοντας: «Γυρνάμε στη δεκαετία του ’60. Αυτή είναι εικόνα ντροπής να τρομοκρατείς τον εργαζόμενο που έχεις νομοθετήσει εδώ και 4 χρόνια για να μην έχει 8ωρο να μην έχει πληρωμένες υπερωρίες και δικαιώματα. Έρχεται από πάνω τους – με επιστάτη τον υπουργό – ο εργοδότης να τους τρομοκρατήσει για να ψηφίσουν Ν.Δ. Μην τυχόν και χάσει τη ‘μάσα’ με τις απευθείας αναθέσεις».

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «ο κύριος Τσίπρας σε σειρά τηλεοπτικών του συνεντεύξεων ισχυρίστηκε ψευδώς ότι εγώ έχω δώσει απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτική επιχείρηση, την οποία είχα επισκεφθεί στο πλαίσιο της προεκλογικής μου εκστρατείας στο Βόρειο Τομέα Αθηνών».

Υπογράμμισε ακόμη πως ο ίδιος «ουδέποτε έχει δώσει την οποιαδήποτε απευθείας ανάθεση ή οποιουδήποτε είδους ανάθεση στη συγκεκριμένη εταιρεία και στον ιδιοκτήτη, τον οποίο γνώρισε για πρώτη φορά στη ζωή μου εκείνη την ημέρα κατόπιν δικής του προσκλήσεως».

«Η συνεργασία της συγκεκριμένης εταιρείας με φορείς του δημοσίου, όπως διαπίστωσα στην πορεία από τη ‘ΔΙΑΥΓΕΙΑ’, αφορά αποκλειστικά σε Δήμους, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και μάλιστα, από διαφορετικών πολιτικών προτιμήσεων Δημάρχους, καθώς μεταξύ των 29 Δήμων όπου έχει πάρει αναθέσεις, υπάρχουν Δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Δήμαρχοι με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ  και Δήμαρχοι με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει: «Συνεπώς, ουδεμία σχέση ή εμπλοκή φέρω ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την εν λόγω εταιρεία και τις όποιες αναθέσεις της. Ο κύριος Τσίπρας το γνωρίζει και λασπολογεί σε βάρος μου, ακολουθώντας την πάγια τακτική της συκοφαντίας».

naftemporiki.gr