Skip to main content

Προσφυγή κατά του κόμματος Κασιδιάρη από τον ιδρυτή του κόμματος «Έλληνες»

Intime News

Η απόφαση από το Α1 πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου αναμένεται την Παρασκευή.

Προσφυγή κατά του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη κατέθεσε ο Δημήτρης Μιχάκης, ιδρυτής του κόμματος «Έλληνες».

Ο κ. Μιχάκης ζητεί να αναγνωριστεί το δικό του κόμμα ως δικαιούχος του ονόματος «Έλληνες» και να αφαιρεθεί η ονομασία από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Σημειώνεται ότι, όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής η ΕΡΤ, προσφυγή σε βάρος του Δημήτρη Μιχάκη κατέθεσε και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Η απόφαση από το Α1 πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου αναμένεται την Παρασκευή.

Στο μεταξύ ο Ηλίας Κασιδιάρης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων μετά από μήνυση που έχει υποβάλει σε βάρος του αλλά και σε βάρος των Μιχαλολιάκου – Ηλιοπούλου ο Παναγιώτης Δημητράς (επικεφαλής του ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι), για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους. Κρίθηκαν αθώοι και οι τρεις.

Η παρουσία του σήμερα στα δικαστήρια, την ημέρα που κρίνεται η τύχη του κόμματός του, δεν θεωρείται τυχαία καθώς έχει επιλέξει να εμφανιστεί σε μια δίκη που δικάζεται για πλημμεληματική κατηγορία και όχι στην κύρια δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, για την οποία έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.