Skip to main content

Άρειος Πάγος: «Κόπηκε» το κόμμα Μπογδάνου – Εμφιετζόγλου

Γιατί «βγήκε εκτός» της εκλογικής διαδικασίας.

Εκτός εκλογικής διαδικασίας θα είναι  το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου – Πρόδρομου Εμφιετζόγλου , λόγω συμβόλου και ονόματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε βάρος του κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» – ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ  στην οποία υποστηρίχθηκε πως  οι κ.κ Μπογδάνος- Εμφιετζόγλου  του «έκλεψαν» το όνομα.

Το Α1 τμήμα του  Αρειου Πάγου έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος  είναι το  προσφεύγον κόμμα.

Επιπλέον κρίθηκε πως  το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου ο Κ. Μπογδάνος ανέφερε με ανάρτησή του στα social media:

«Το καθεστώς κόβει όποιο πατριωτικό κόμμα το απειλεί. Ο ΑΠ αποκλείει πραξικοπηματικά και αδικαιολόγητα την #ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΕΝΩΣΗ και το διαρρέει πριν καν ενημερωθούμε θεσμικά. Φοβούνται τον εθνικό μας λόγο και ότι δεν μας ελέγχουν. Είμαστε και θα είμαστε εδώ. Θα μας βρουν μπροστά τους.»

Ο ίδιος, μιλώντας στον Alpha, έδωσε  ραντεβού στις δεύτερες κάλπες του Ιουλίου κατά τις οποίες ο συνασπισμός με τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου θα επιχειρήσει και πάλι την αυτόνομη συμμετοχή με διαφορετικό όνομα και έμβλημα.